1 évnél régebbi cikk

Elszabaduló rezsiárak: mentőövet dobott a kormány
·Hírekenergia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/TheVirtualDenise
Elszabaduló rezsiárak: mentőövet dobott a kormány
·Hírekenergia·Utolsó frissítés: undefined

Magyarország kormánya jó hírt közölt azokkal, akik együtt lakó, többgenerációs családként élik az életüket.

A pénteken megjelent Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében legfeljebb négy lakás esetén, jegyzői igazolással nagyobb mennyiségű gázt és villanyt kapnak rezsicsökkentett áron az egy fedél alatt élő családok.

A magyar miniszterelnök facebook oldalán megjelent posztjában úgy fogalmazott, hogy súlyos a helyzet Európában, miután az orosz szankciók nem működőképesek, és a kontinensen élők egyre nehezebben jönnek ki a fizetéseikből az áremelkedések miatt.

Ha le akarunk ásni a gondok mélyéig, akkor mindig ugyanoda lyukadunk ki: az energia kérdéséhez. És a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából.

A bejegyzésben azonban a miniszterelnök kihangsúlyozta, mindezek ellenére nem jóslat, hanem tény, hogy Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is.

Át kell gondolni az Oroszország elleni szankciós politikát – ezt már Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója mondta szombaton Kötcsén, a Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett Polgári Pikniken. 

A szankciókkal az oroszokat nem sikerült térdre kényszeríteni, Európa viszont egyre inkább térdre kényszerül, elszabaduló energiaárak, soha nem látott infláció sújtja Európa valamennyi országát.

Magyar Közlöny (magyarkozlony.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek