1 évnél régebbi cikk

Kis mennyiségben is mérgező, rákkeltő anyagot tartalmazhat az egyik Abonett kenyér, visszahívja a gyártó
·Hírekveszély·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
abonett.hu
Kis mennyiségben is mérgező, rákkeltő anyagot tartalmazhat az egyik Abonett kenyér, visszahívja a gyártó
·Hírekveszély·Utolsó frissítés: undefined

A postaköltséget a cég állja, valamint a visszárut kompenzálják.

A megengedettnél magasabb aflatoxin tartalom gyanúja miatt visszahívja a gyártó az Abonett gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g-os termékét - figyelmeztet a cég a honlapján. 

Az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. Nagy mennyiségben gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak, melynek során a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet - írja tájékoztatójában a Nébih.

A termék adatai:

  • Tételazonosító/minőségmegőrzési idő lejárata: 24.10.2023
  • Termék EAN kódja: 5997148703625
  • Számlán szereplő cikkszám: KT01001

A gyártó kéri, hogy a fenti azonosító adatokkal rendelkező megvásárolt terméket küldjék vissza a 2740 Abony, Füzesér dűlő 16. postacímre. A postaköltséget a cég állja, valamint a visszárut is kompenzálja. Továbbá azt is kérik, hogy további információkért vegyék fel gyártóval a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén:

  • kereskedelem@abonett.hu
  • Tel: (+36-53) 560-020 

A felelősségtudatos működés az első az Abonettnél

- írja közleményében a cég. Kiemelik: A fogyasztók egészsége mindennél fontosabb az extrudált termékeket gyártó Abonett Kft. számára. A több mint 35 éves múltra visszatekintő családi cég a vásárlói iránti maximális felelősségérzet miatt kiemelt figyelmet fordít a minőségi alapanyagok beszerzésére és ezek szakszerű feldolgozására.

Az Abonett Kft. évtizedek óta foglalkozik extrudált kenyerek gyártásával. Célja, hogy kiemelkedő minőségű, adalékanyagmentes, magas tápértékű extrudált kenyereket kínáljon a fogyasztóknak, amelyek segítenek egészségük és mindennapi jóllétük megőrzésében.

"Fogyasztóink biztonságának érdekében visszahívjuk az Abonett Gluténmentes Extrudált Kenyér, Zöldségekkel, 100 gr. azon: 24.10.2023 (termék hátoldalán található) termékünket határérték feletti aflatoxin-tartalom gyanúja miatt" - áll a tájékoztatásban.

Az érintett csomagolásokban a kimutatott érték minimálisan ugyan, de meghaladhatja az előírtakat. Ezzel kapcsolatban fontos hangsúlyozni, hogy aflatoxinhoz köthető tünetek csak jelentősebb dózisban vagy hosszútávon, tartós fogyasztás esetén jelentenek veszélyt. Ezzel együtt az ellenőrzési eredmények miatt a cég azonnal intézkedett a termékek visszahívásáról.  

Piacvezető, felelős élelmiszergyártóként az Abonett fokozottan ügyel a vásárlói biztonságára, tevékenységének alapértéke a megbízhatóság, és a felelősségtudatos működés. Ennek értelmében a visszárukért a kereskedőket és vásárlókat egyaránt kompenzálják. Minden további információ a www.abonett.hu oldalon található - olvasható a cég által küldött közleményben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek