1 évnél régebbi cikk

Előbb egy házat, aztán egy bankot akart felrobbantani, a székesfehérvári bíróság börtönbüntetést ítélt
Előbb egy házat, aztán egy bankot akart felrobbantani, a székesfehérvári bíróság börtönbüntetést ítélt

A férfi korábban egy jogosulatlanul megszerzett bankkártyával 100 ezer forint készpénzt vett fel egy automatából.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádiratával egyezően marasztalta el és börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki egy lakóház, később pedig egy bank felrobbantásával fenyegetőzött - tájékoztatott a a Fejér Megyei Főügyészség. A vád szerint az 50 éves férfi először 2021 nyarán, majd szeptemberében a 112 segélyhívóra azt a valótlan bejelentést tette, hogy felrobbantja egy ismerőse Fejér megye egyik településén álló házát.

Ezt követően még 2021 szeptember végén újabb valótlan bejelentést tett a központi ügyeletre, ekkor egy bank egyik épületének felrobbantásával fenyegetőzött. A férfi továbbá 2021 szeptemberében egy jogosulatlanul megszerzett bankkártyával 100 ezer forint készpénzt vett fel egy automatából.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a férfival szemben többrendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat, és végrehajtandó börtönbüntetés mellett közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. 

A Székesfehérvári Járásbíróság a vád szerint marasztalta el a férfit, akit 3 év 6 hónapi börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt, valamint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. A bíróság ítélete ellen a terhelt és védője fellebbezést jelentett be. A férfi letartóztatását a bíróság fenntartotta.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek