1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: gyerekműsor, séta, táncház, kiállítás, színház
Fehérvár Médiacentrum fotója
vorosmartyszinhaz.hu
Fehérvári programok a hétvégére: gyerekműsor, séta, táncház, kiállítás, színház

A vénasszonyok nyarán lesz szervezett gyaloglás is a tanösvényen, de bárhol élvezhetjük a jó levegőt. A kulturális programok között a könyvtári napok kínálatát és táncházat is találunk. Bemutató a színházban, focikupa Aszalvölgyben, egészségügyi mérésekkel!

Országos Könyvtári Napok

Hol? A fehérvári könyvtárakban
Mikor? Október 3-9.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár számos programmal várja az érdeklődőket a könyvtári napokhoz kapcsolódóan, különböző intézményeiben. A könyvtár főépületében tart a becsületkasszás könyvvásár, az állományból kikerült, de jó állapot könyvek és folyóiratok vásárolhatók meg. Az egyéb programokról a könyvtár honlapján lehet tájékozódni, itt kiderül, hogy gyermekfoglalkozások, papírszínházi előadás, origami és irodalmi est is lesz  szombaton.

Nordic Walking és gyaloglás a Világ Gyalogló Nap alkalmából

Hol? Sóstó tanösvény
Mikor: Október 8. 9:50

A Világ Gyalogló Nap alkalmából Székesfehérváron, valamint egész Fejér megyében számos sportolási lehetőség várja a mozogni vágyókat október hónapban. A The Association For International Sport for All, azaz a  TAFISA a Világ Gyalogló Napot 1991-ben indította útjára azzal a céllal, hogy egyszerű és szórakoztató módon lépjen fel a fizikai aktivitás hanyagolása ellen. Az elmúlt három évtizedben több millióan sportoltak, összesen 160 országban a Gyalogló Nap alkalmából, melyet jellemzően minden október első vasárnapján tartanak meg. Idén a FEMSZISZ, azaz a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség több mint egy hétre kiterjesztette a programokat. Szombatra is jut egy kiadós gyaloglás, mégpedig a gyönyörű sóstói tanösvényen.

Időpont: 2022. 10.08. (szombat) 10:00–14:00 óra között. Gyülekezési hely: Székesfehérvár, Szárcsa utca felől a Sóstói Tanösvény kapujánál 09:50-kor. A gyaloglás útvonala tanösvény kapujától indulva annak sétányain halad, Csog Imre Nordic Walking-oktató vezetésével.

Mozi: Beugró a Paradicsomba

Hol: Cinema City
Mikor? Október 6-tól

Az Oscar-díjas George Clooney és Julia Roberts újra együtt a vásznon az elvált pár szerepében, akik azon kapják magukat, hogy szövetkezniük kell, ha közösen meg akarják akadályozni, hogy a fülig szerelmes lányuk elkövesse ugyanazt a hibát, amit ők is annak idején.

Regisztráld Julia Roberts és George Clooney legújabb vígjátékára szóló Cinema City mozijegyed egyedi kódját október 20-ig, hogy Tiéd lehessen a 3 éjszakás, romantikus utazás 2 fő részére Mallorca szigetére egy négycsillagos szállodában, exkluzív kísérő programokkal vagy a 2 db két fő részére szóló meghitt vacsora az Aria Budapest Hotel Café Liszt éttermébe! Részletek: https://paradicsombajutsz.cinemacity.hu/hu

Táncház a szüret jegyében!

Hol: Malom utcai Táncház
Mikor? október 8. 17.00

Folytatja családi táncházas programsorozatát az Alba Regia Táncegyesület. Legközelebb október 8-án, szombaton várják a gyerekeket és szüleiket egy jó hangulatú, vidám estre. A program hagyományosan 17.00 órakor kezdődik kézműves foglalkozással, ezúttal cserépfestés lesz, melyet Pintérné Markovich Marcella irányít. 18.00 „Ettem szőlőt, most érik…” címmel népi gyermekjátszóba hívja a kicsiket Kneifelné Laczkó Krisztina. 19.30 órakor táncházi mulatság zárja az estet, a házigazda Németh Gergő lesz. A programon a Tilinkó zenekar muzsikál.

Kiállítás: Az Egyházmegye egy fiatal fotós szemével

Hol: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

Mikor: október 7- november 6.

A fiatal fényképész, Kovács Marcell az elmúlt egy év alatt több egyházi felekezet és közösség rendezvényén készített fotóbeszámolókat. Képei megjelentek országos, megyei egyházi honlapokon és a közösségi médiában is. Idén szeptemberben megkezdte tanulmányait a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum művészeti és médiafotográfus szakán. A tárlatot Spányi Antal megyés püspök nyitja meg.

Színház: Julius Caesar-bemutató, Prospero-előadás

Hol: Vörösmarty Színház, SZKKK

Mikor: október 8.19.00

"Amikor két eszme összecsap, viszonylag egyértelműnek tűnik a döntés jó és rossz között. A kor, amelyben egy dicső győzelemmel kivívott hatalom áll szemben az erénnyel, szétzilálja az addig szilárdnak hitt alapokat." A Vörösmarty Színház Shakespeare klasszikusát mutatja be Bagó Bertalan rendezésében szombaton 19 órától. A darabot vasárnap, tovább jövő héten kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken is játsszák.

A Prospero Színkör szombaton 19 órakor Harold Pinter: Az étellift című darabját játssza a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdősor utcai épületében. "Játékszerei vagyunk-e egy ismeretlen, őrült hatalomnak, vagy mi keveredünk örökös ellentmondásokba és húzunk falakat magunk köré?"

X. Aszalvölgyi Focikupa

Hol: Túrózsák úti sportpálya
Mikor: október 8. 9-00

A Felősvárosi, a Hétvezér, a Kossuth Lajos, a Széna téri, a Vasvári Pál és a Zentai úti Általános Iskola 4. évfolyamos tanulóiból álló csapatok mérkőznek meg szombaton a Túrózsáki úti műfüves pályán. Tizedik alkalommal szervezik meg az Aszalvölgyi Focikupát, amelyen az iskolások sportversenyén kívül számos programmal várják a családokat, akik megismerkedhetnek a Nordic Walkinggal, és lesz petanque bemutató, illetve Rusznák Renivel közös edzés a szabadidőpark sporteszközein is. A délelőtt folyamán környezeti tanácsadás, ökológiai lábnyom számítás és ökojátékok is lesznek, de a Mentaház Egészségközpont jóvoltából egészségügyi szűrésen, általános állapotfelmérésen, valamint életmód-tanácsadáson is részt vehet bárki.

Több szervezet is kitelepül a rendezvényre, köztük a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség, a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Mentaház Egészségközpont, az Arany EGYMI, a Honvéd Szondi György Sportegyesület és a Family TREE Triatlon és Szabadidős Sportegyesület is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek