1 évnél régebbi cikk

A jövő otthona környezetbarát építőanyagokból készül
Fehérvár Médiacentrum fotója
naturicagroup.hu
A jövő otthona környezetbarát építőanyagokból készül

Az építőipart jelentősen átalakította a folyamatos kutató- és fejlesztőmunka. Ennek köszönhetően számos innováció áll rendelkezésünkre, hogyha építkezésbe szeretnénk fogni. A legjobb megoldásokat, azonban még mindig nem a modern technika, hanem a természet kínálja számunkra.

Évszázadok óta működő módszerek és anyagok

A modernitás és a környezetbarát építőanyagok egyáltalán nem zárják ki egymást. Sőt, az utóbbi időben megfigyelhető, hogy a természetes építőanyagok iránti érdeklődés növekszik. Hiszen egyre tudatosabbak vagyunk ebből a szempontból is, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alapanyagokból készülnek a minket körülvevő terek.

A Naturica Group hőszigetelő anyagainak termékkínálatában számos példát találhatunk arra, hogy hogyan kivitelezhető egy szigetelés környezetbarát építőanyagokkal. Ahogy már az élelmiszer- és a szépségiparban is elfogadottá vált, hogy minél természetesebb és egészségesebb anyagokkal dolgozzanak, így ez nincsen másképp az építőiparban sem.

Építsen otthont környezetbarát anyagokból!

A modern kori építkezés kifejezetten környezetterhelő tevékenységgé vált. Azonban a szintetikus és különböző mesterségesen előállított anyagokkal nemcsak a környezetünket terheljük, hanem az egészségünkre nézve is veszélyeket rejtenek. 

Az elmúlt évtizedekben óriási fejlődésen ment keresztül ez az ágazat. Ennek köszönhetően pedig rengeteg olyan mesterséges adalékanyagoktól mentes termék közül választhatunk, melyek garanciát jelentenek egy élhető és természetes otthonra.

Újra előtérbe került az olyan anyagok használata, mint a fa, a kender vagy akár a gyapjú. Ezeket különféle formában alkalmazhatjuk, például kihasználhatjuk kiváló hőszigetelő tulajdonságaikat. Ezt a fűtés és a hűtés során is saját előnyünkre fordíthatunk, ezáltal kevesebb energiát használunk fel. 

Ezeknek a természetben is előforduló anyagoknak magas hőtároló kapacitása van, amihez alacsony hővezetési tényező társul. Így segítségükkel egy kifejezetten ideális lakóklímát tudunk kialakítani.

Válassza a természetes hőszigetelő anyagokat!

A különböző állati és növényi eredetű hőszigetelő anyagok alkalmazása mára egyre inkább hétköznapivá válik. Ezek közül való például a gyapjú, melyet újratermelődő alapanyagként tartanak számon. Télen is, nyáron is kiváló megoldást nyújt, valamint előnyös tulajdonsága, hogy képes a térfogatsúlya 33%-ának megfelelő nedvességet felvenni. Mindeközben azonban nem romlik a hőszigetelő képessége.

Egy másik közkedvelt hasonló anyag a kender, ezzel egyre inkább találkozhatunk az újépítésű ökoházakban. Szigetelésként és flexibilis táblaként is alkalmazható, kötőanyagként pedig kukoricakeményítőt használnak hozzá, így biztosított, hogy nem tartalmaz kártékony adalékanyagokat.

Válasszon Ön is a természetben megtalálható anyagok közül és építsen egy egészséges otthont!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek