1 évnél régebbi cikk

15 ezer forintos bírságot kapott egy kómában fekvő Fejér megyei nő
15 ezer forintos bírságot kapott egy kómában fekvő Fejér megyei nő

A sárkeresztúri nő Berhidánál szenvedett balesetet, kómába került, ám mivel nem volt becsatolva a biztonsági öve, 15 ezer forintra megbüntették.

Egy hónappal ezelőtt halálos kimenetelű baleset történt Berhidánál: egy autó a fának csapódott és mindkét utasa kirepült az autóból. A 19 éves sofőr életét vesztette, a mellette ülő sárkeresztúri lány olyan súlyosan megsérült, hogy kómába került.

Ezt követően a nőt mentőhelikopterrel vitték a győri kórházba, ahol megállapították, hogy nagyon súlyos koponya- és agysérülést szenvedett, eltört a kulcscsontja, egy bordája, egy karja és egy lába is.

Életmentő műtétre is szükség volt, miután leállt a veséje, a koponyája alá pedig beültettek egy csövet, ami leszívja a vérömlenyt. Emellett kétoldali tüdőgyulladás is nehezíti a helyzetet. Nem is beszélve arról, hogy közben 15 ezer forintos bírságot is kiszabtak rá - írja a Blikk.

"Még magatehetetlenül, kómában feküdt a lányom, amikor levelet hozott a rendőrségtől a postás. Azt hittük, a baleset körülményeiről állapítottak meg valamit, ám nem ez történt. Alig akartuk elhinni, de a lányomat a történtek után 15 ezer forintra megbüntették, amiért állítólag a baleset idején nem volt becsatolva a biztonsági öve. Tudjuk, hogy a szabályokat be kell tartani, de a lányom az életéért küzd, méltányosságból eltekinthetnének a bírságtól" – mondta el a lány édesapja, Nikolics László az újságnak.

A lányt a múlt héten a győri kórházból átszállították a székesfehérvári kórházba, ahol lélegeztetőgépre kötve jelenleg is ápolják. Mozog a szeme, a szája, mosolyog és nyel, de a szakemberek szerint isteni csoda lenne, ha tovább javulna az állapota. A szülei azt szeretnék, hogy az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe kerüljön.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek