1 évnél régebbi cikk

Mégsem zár be a fehérvári uszoda főépülete október 31-én
Mégsem zár be a fehérvári uszoda főépülete október 31-én

Kormányzati forrásból kiegészítik a nyitvatartáshoz szükséges pénz jelentős részét.

"A Kormány érti és érzi, hogy bizonyos sportlétesítmények, így különösen az uszoda nagyon nehezen pótolható, de fontos és népszerű sportolási lehetőséget nyújtanak, ezért biztosítja Fehérvár számára annak a pénznek a nagy részét, ami a Csitáry uszoda főépületének novemberi és decemberi nyitva tartásához kell! Ez körülbelül 80 millió forintot jelent, ami a költségnövekedés mintegy 70-80%-át fedezi. A fennmaradó részt a város biztosítja" - tette közzé Facebook-posztban Cser-Palkovics András polgármester pénteken.

Kiemelte, az elmúlt hetekben rendszeresen tárgyaltak Vargha Tamással közösen a kormányzattal, de addig, amíg a fix megállapodás meg nem születik, mert nem akart hiábavaló reményeket kelteni. A megállapodás megszülettet, így a pénteken a korábbi közgyűlési döntést módosították. Ennek értelmében:

"Október 31-én nem zár be az uszoda főépülete, hanem december 31-ig biztosan nyitva tudjuk azt tartani és csak a sátrat zárjuk be erre az időszakra.

Hogy mi következik januártól, azt egyelőre nem tudom Önöknek megmondani, tárgyalunk majd természetesen arról is. Minden a távhő árán és az energiahelyzeten múlik" - olvasható.

A polgármester hangsúlyozza azt is, a mostani döntés azért is különösen fontos előrelépés, mert így van lehetőség folytatni az óvodai és iskolai úszásoktatást, ami kiemelt társadalmi célja a városnak és komoly segítség az iskoláknak, óvodáknak egyaránt.

"Mindeközben a jövővel is foglalkozunk. A Városgondnokság elkezdte az uszoda épületének energetikai felújítását tervezni és előkészíteni. Ez egy hosszabb és komplex munka lesz, valószínűleg milliárdos értékű beruházás. Szeretnénk előkészíteni a felújítást, hogy amint lesz fedezet rá, indulhassanak is a munkálatok" - írja Cser-Palkovics András.

Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek