1 évnél régebbi cikk

Decembertől újra megállnak a vonatok Feketehegy-Szárazréten
Decembertől újra megállnak a vonatok Feketehegy-Szárazréten

A Komárom-Székesfehérvár vonat menetrendje módosul, Feketehegy-Szárazréti megálló mellett Fehérvárcsurgó és Moha állomások is bekerültek a menetrendbe.

"Vitézy Dávid közlekedéséért felelős államtitkár úrral tárgyaltunk és meg is állapodtunk abban, hogy a Fehérvár-Komárom vonalon járó vonatok decembertől Szárazrét megállóhelyen is megállnak, ezzel lehetőséget biztosítva a Feketehegy-Szárazrétieknek, hogy néhány perc alatt elérjék a vasútállomást, így a Belvárost!" - tette közzé Cser-Palkovics András polgármester Facebook-oldalán.

Kiemelte, a városnak is van teendője, hiszen a szárazréti megállóhelyet rendbe kell tenni, a buszmegállók mintájára egy kisebb váró épül majd városi forrásból. Következő lépésként azt szeretnék elérni, hogy a fehérvári helyi buszbérlettel is lehessen használni a vonatot Szárazrét-Fehérvár vasútállomás viszonylaton, ezzel is integrálva ezt a lehetőséget a helyi közlekedésbe. Erről még lesznek tárgyalások az illetékes szakminisztériummal.

"A Fehérvár-Komárom vasútvonal ütemes menetrendjének bevezetése nagy siker volt eddig, olyannyira, hogy decembertől bővülni fog a szolgáltatás egy esti, nyolcadik járatpárral. Bízom abban, hogy a feketehegy-szárazrétiek számára tudunk most egy jó alternatívát hozni az autós, buszos közlekedésre, hiszen az Új Csóri körforgalom sajnos régóta túlterhelt" - emelte ki a polgármester.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának tájékoztatása szerint december 11-én lép hatályba a 2022/2023-as menetrend, ekkortól élnek majd a változások. A Komárom-Székesfehérvár menetrend módosul, így megáll majd Fehérvárcsurgó, Moha és Feketehegy-Szárazrét állomásokon is a vonat.

Borítókép: MÁV-csoport
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek