1 évnél régebbi cikk

Az önkormányzat biztosítja a fedezetet a Fejérvíznek, hogy nagyobb mennyiségű tisztított szennyvizet állítson elő a Sóstó számára
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
Az önkormányzat biztosítja a fedezetet a Fejérvíznek, hogy nagyobb mennyiségű tisztított szennyvizet állítson elő a Sóstó számára

Cser-Palkovics András közösségi oldalán ismertette a döntést.

"A Sóstó vízellátását elsősorban tisztított szennyvízből fedezzük, ennek látszott is a hatékonysága az idei, sajnos nagyon aszályos nyár folyamán, hiszen a Sóstó vízszintjén alig látszott meg a csapadékhiány" - kezdte Székesfehérvár polgármestere Facebook-bejegyzésében.

Kiemelte, tanulva ebből az évből, meg kell emeljék a Sóstó tisztított szennyvíz utánpótlását 100 ezerről 120 ezer köbméter/évre. Ennek persze van költségvonzata, hiszen egy köbméter szennyvíz megtisztítása, a rendszer üzemeltetése nagyjából 55 forintba kerül, de ez elenyésző összeg az értékhez képest, amit megmentettek és fenn kell tartaniuk a Sóstó kapcsán.

Az önkormányzat biztosítja a fedezetet a Fejérvíznek ahhoz, hogy a nagyobb mennyiségű tisztított szennyvizet előállítsa a Sóstó számára.

"Bízom abban, hogy a Sóstó példája számos hazai település és vízi érték számára jelent majd jó példát, egyben bizonyítéka a gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan! elv hatásosságának" - tette hozzá a polgármester.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek