1 évnél régebbi cikk

Döbbenet: tragikusan fiatalon elhunyt az Alba korábbi kosárlabdázója
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Arconic-Alba Fehérvár
Döbbenet: tragikusan fiatalon elhunyt az Alba korábbi kosárlabdázója
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined

19 éves korában, tragikus hirtelenséggel, szombaton reggel elhunyt Seyi Awogbemi Sodiqot. A fiatal sportolót szülőhazájában, Nigériában érte a halál.

Szomorú hírre ébredtek a sportbarátok szombaton reggel. Az Arconic-Alba Fehérvár közösségi oldalán tudatta a szurkolókkal, hogy a mindössze 19 éves, nigériai játékos elhunyt.

A klub weboldalán a következő sorokkal búcsúznak a szeretett játékostól:

"Szinte gyerekfejjel, tizenhárom évesen, egyedül érkezett Magyarországra Nigériából, öt éven át erősítette az Alba Fehérvár utánpótlását a mindig, mindenkivel kedves, közvetlen, mosolygós kosárlabdázó, Seyi Awogbemi Sodiq. A korosztályos bajnokságokban nyújtott remek teljesítményével kiemelkedett a hazai mezőnyből, klubunk utánpótlás bajnoki aranyérmeiben fontos szerepet játszott, az U16-ban, az U18-ban és U20-ban szerzett diadalokban kulcsszerep jutott a magasbedobónak.

Különleges képességei miatt rendre idősebbek között szerepeltették a szakvezetők,16 esztendősen bemutatkozott felnőtt együttesünkben, az évek múltával egyre több játékpercet kapott a bajnoki találkozókon.

Remekül érezte magát Fehérváron, azonban tavaly ősszel súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, klubunk vezetői minden segítséget megadtak, győzködték, hogy az elengedhetetlen orvosi beavatkozásra Magyarországon kerüljön sor. Azonban a kosárlabdázó hosszas mérlegelés után, szülei tanácsára úgy döntött, nem vállalja a műtétet Magyarországon, februárban hazatért Abujába.

Hagyományos, Afrikában megszokott orvosi módszerekkel gyógyították, néhány hónapja újrakezdte a kosárlabdát, edzésbe állt korábbi csapatánál, dolgozott a visszatérésen, Abujában. Az volt a terve, hamarosan visszatér Magyarországra, ismét az Alba játékosa lesz. Szombaton reggel érte a halál, megállt a szíve. Sodig jövő szombaton ünnepelte volna 19. születésnapját.

Klubunk osztozik a család, szülei és három testvére gyászában. A szombat esti, Budapesti Honvéd elleni, bajnoki mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékezünk a tragikus hirtelenséggel elhunyt, rendkívül tehetséges kosárlabdázóra.

Sodiq, nyugodj békében!"

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók