1 évnél régebbi cikk

Két korcsolyapálya is nyit Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Két korcsolyapálya is nyit Székesfehérváron

A Kori Liget mellett a város egy másik pontján, magánvállalkozó által üzemeltett pályán is korcsolyázhatnak majd a téli spotok szerelmesei.

Idén is lesz Kori Liget a Zenepavilon körül a Zichy ligetben, melynek építését már elkezdték a Városgondnokság szakemberei.

"Várhatóan december 9-én, pénteken nyit majd a pálya úgy, hogy ezen a napon ingyenes lesz a belépés mindenkinek. A jegyárak négy éve nem változtak a Kori Ligetben, sajnos idén kénytelenek vagyunk emelni" - mondta Patkós Tamás a Városgondnokság létesítmény-üzemeltetési divíziójának helyettes vezetője.

A ligetben idén is lesz korcsolyakölcsönzés a szolgáltatások között, de működik majd értékmegőrző és büfé is. A Kori Liget tanítási napokon 8 és 20 óra között, hétvégén pedig 10 és 20 óra között várja majd a mozogni vágyókat. 

Három éves kor alatt ingyenes lesz a belépés. Hétköznaponként a gyerekjegy (3-14 éves) 1000, míg hétvégén 1500 forint lesz. Felnőttek számára hétköznap 1500 forintba kerül majd a belépő, hétvégén 2000 forintba. Lesz családi jegy is, ami 2 felnőtt és 2 gyermek számára biztosítja a belépést, ez hétköznap 4000 forintba kerül, míg hétvégén pedig 5000 forintba. A korcsolya bérlés díja 500 Ft/pár, 24-től 47-es méretig lesznek majd korcsolyák.

Újabb helyszínen nyit korcsolyapálya 2022-ben Székesfehérváron

Idén a Kiskút útján, a Kiskút Tenisz Klub terültén is lesz majd lehetőség korcsolyázni. Az 500 négyzetméteres felületű pálya már itt is készül, és várhatóan december elején megnyitja kapuit. 

"Régen teljesen megszokott volt ez, tenisz- és korcsolyaegyletek működtek egyben. De nem ez adta az alapötletet, hanem az energiafelhasználás optimalizálása, hogy az energiát kétszer használjuk fel, hűtés-fűtés formájában, hiszen a fedett teniszcsarnok télen is üzemel" - mondta el Viszló Csaba, a Kiskút Tenisz Klub tulajdonosa.

A korcsolyapálya minden nap 9 órától 19 óráig tart majd nyitva. Lesz korcsolyabérlés és élezés, valamint az itt található étteremnek köszönhetően meleg italok, pizza és lángos.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek