1 évnél régebbi cikk

Jövő héten sem kapnak üzemanyagot a kisebb benzinkutak a MOL-tól
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Koszticsák Szilárd
Jövő héten sem kapnak üzemanyagot a kisebb benzinkutak a MOL-tól

Újabb közleményt adott ki a MOL: a november 28-án kezdődő héten nem tudnak benzint és dízelt biztosítani a partnereknek.

Közleményt adott ki a MOL a Független Benzinkutak Szövetsége felé, amit a szervezet elküldött a Portfolionak is: az ország működése és energiabiztonsága érdekében a MOL optimalizálja az ellátási stratégiáját, ennek következtében a november 28-án kezdődő héten nem tudnak motorbenzint és dízelt biztosítani a partnereknek. 

Kiemelik:

A jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyeznünk, és egyelőre fenn kell tartanunk az átmeneti korlátozásokat."

Legutóbb vasárnap számoltunk be a fejleményekről, akkor az ATV híradójában hangozott el, hogy a MOL 194 kis kútra nem visz üzemanyagot, az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak.

A döntésnek több oka is van, például a benzin iránti megnövekedett kereslet, a stratégiai gázolajkészletek visszapótlása, de az is igaz, hogy jelenleg alacsonyabb nyomáson érkezik a kőolaj a Barátság vezetéken, és karbantartási munkákat kell végezni a Dunai Finomítóban.

Kapcsolódó
Több Fejér megyei benzinkúton is szünetelhet a szolgáltatás hétfőtől

Csökkentett kapacitással működik a Mol finomítója, részben ezért nem szállít üzemanyagot a kis kutakra jövő héttől a magyar olajipari vállalat-írja a Portfolio.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek