1 évnél régebbi cikk

2000 forint a kürtőskalács, 1000 forint a lángos: itt vannak a fehérvári karácsonyi vásár árai
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fiers Gábor
2000 forint a kürtőskalács, 1000 forint a lángos: itt vannak a fehérvári karácsonyi vásár árai

A legtöbb faházban forralt bort, kürtőskalácsot és lepényt lehet vásárolni. Utóbbiért legalább 2000 forintot elkérnek, és egy pohár forralt bort sem lehet már megúszni egy ezres alatt a fehérvári adventi vásárban.

Kürtőskalács, forralt bor, lepény – évek óta ezek a tuti befutói a székesfehérvári karácsonyi vásárnak. A kínálatot és az érdeklődést elnézve ez idén sem lesz másként.

Már az első gyertyagyújtás napján a kürtőskalácsosoknál kígyóztak a legnagyobb sorok. A várakozókat az sem zavarta, hogy helyenként akár 15-20 ember állt sorba előttük. Idén a kürtőskalács ára átlagosan 2000 forinttól indul, de akad olcsóbb, igaz kisebb is 1500-ért.

A legolcsóbb forralt borért 300 forintot kérnek el decinként ebben az évben. Az árusok többsége azonban 350-450 forintért kínálja a legkedvezőbb árfekvésű forralt borát, felső határ pedig a csillagos ég.

A forró teát deciliterenként 200 forintért kínálják a legtöbb helyen. A legnagyobb  szórás a forró csoki árában tapasztalható: akad olyan hely, ahol 600 forint decije, máshol 700 forint a kétdecis adag. Ennél valamivel drágább az a hely, ahol 850 forinttól kezdődik az árazás, igaz, itt a felirat szerint tejszínhab is jár az italhoz.

Az olcsóbb lepények idén 2000 forint körül vannak, de akad indulóáron 3000-ért is. Néhány helyen kínálnak hot dogot 800 és 900 forintért, de láttunk 1500 forintos alapverziót is. 

Egy helyen lehet kóstolni klasszikus lángost is. Itt a feltét nélküli verzióért 1000 forintot kérnek el, a sajtos-tejfölös pedig ennek a duplájába kerül. 

Sült kolbászt egyetlen árusnál találtunk. Itt egy adag 1990 forintba kerül, amibe beletartozik a kenyér és a mustár is. 

Kapcsolódó
Felgyúltak a fények, fellobbant az első gyertya lángja Székesfehérváron

Advent első vasárnapján fénybe öltözött a Székesfehérvár belvárosa, felgyúltak az ünnepi fények, és a város adventi koszorúján fellobbant az első gyertya lángja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek