8 hónapnál régebbi cikk

Ezekben a fehérvári cukrászdákban lehet megkóstolni az idei országtortát szombattól
·Gasztroaz ország tortája·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Szigetváry Zsolt
Ezekben a fehérvári cukrászdákban lehet megkóstolni az idei országtortát szombattól
·Gasztroaz ország tortája·Utolsó frissítés: undefined

Hat helyen is árulják majd augusztus 19-től a Spicces füge respektust Székesfehérváron. A cukormentes országtortát, a Kikeletet is meg tudjátok kóstolni a városban.

Az idei Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját is hat székesfehérvári cukrászdában lehet megkóstolni szombattól, derül ki a Magyar Cukrász Ipartestület honlapján megjelent listából.

Az országtorta címet 2023-ban kiérdemlő Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes torta augusztus 19-től kapható lesz a Palotai úti Aranyalma Cukrászdában, a Fő utcai Damniczki Cukrász Manukfaktúrában, az Új Csóri úti Damniczki Cukrászdában, a Budai úti Fagyivarázs Cukrászdában, a Szabadságharcos utcai Krém Cukrászdában, valamint a Budai úti Saveur Kávézó és Cukrászdában.

A cukormentes kategóriában idén győztes fekete teás-áfonyás-citromos-levendulás Kikelet torta szintén mind a hat cukrászdában kapható lesz szombattól.

Az idén győztes két tortát országszerte több mint 400 cukrászdában lehet megkóstolni a hétvégétől.

Mennyibe fog kerülni egy szelet torta?

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnöke korábban az Inforádióban elmondta, hogy az idei győztes torták ára 1300-1400 forint körül lesz szeletenként, míg a Magyar Ízek Utcájában még ennél is valamivel drágábbak (1400-1500 forint) lehetnek a sütemények. 

A szakember szerint az árból 400-500 forint eleve maga az alapanyag, ehhez jön hozzá a többi költség.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek