2 évnél régebbi cikk

Ebben a hat fehérvári cukrászdában kóstolhatod meg az idei Magyarország Tortáját
·Gasztroaz ország tortája·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Szigetváry Zsolt
Ebben a hat fehérvári cukrászdában kóstolhatod meg az idei Magyarország Tortáját
·Gasztroaz ország tortája·Utolsó frissítés: undefined

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közzétette az országos listát, mely cukrászdákban lehet megkóstolni Magyarország Tortáját. Kikerestük közülük a fehérvári vendéglátó egységeket.

Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti 2021-ben a Magyarország Tortája címet.

Bár a nyertest, Fodor Sándort (Habcsók Cukrászda, Budapest) a NAPRAFORGÓ ötletének szárba szökkenésekor a nyári napraforgó mezők inspirálták, mégis egy igazi négy évszakos torta született. Jól esik a nyári melegben, a vilmoskörte üdeségével és a hársmézes friss joghurt savanykásságával, a hűvösebb napokon pedig, amikor melegebb ízekre vágyunk, a pirított napraforgó telt ízével és karamellizált csokoládéval kényeztet.

Csokoládés, ropogós talpon, búzaliszt mentes, pirított napraforgó őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek. A napraforgó, a csokoládé, a körte és a méz „szeretik egymást”, körbeérnek az ízek, melyeket a vilmoskörte pálinka még inkább kiemel.

A tápiószecsői Hisztéria cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg.

A „Beszterce rózsája” győzelmét Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón jelentették be, ahol kihirdették a 2021-es Magyarország Tortáját, amely a „Napraforgó” nevű édesség lett, valamint a Vadászati és Természeti Világkiállítás tortáját, a „Nimród” elnevezésű kreációt.

A győztes tortákat a nagyközönség augusztus 20-tól az ország számos cukrászdájában megkóstolhatja.

A teljes lista a Cukrász Ipartestület weboldalán tekinthető meg, településekre lebontva, hat különböző táblázatban a torták, a települések és a cukrászdák neve szerint lebontva. 

Székesfehérváron hat cukrászda árusítja a három torta valamelyikét.

Az Aranyalma Cukrászda (Palotai út 4.) Facebook-oldalán is közzétette az információt, miszerint augusztus 20-tól náluk mindhárom torta kapható: 

A Damniczki Cukrászda Új Csóri út 146. szám alatti üzletében szintén megkóstolhatjuk mindhárom változatot. 

A Saveur Kávézó és Cukrászdában is mindhárom torta vár a Budai út 140-ben. 

A Krém Cukrászda Szabadságharcos út 40. szám alatti egységében a Napraforgót és a Beszterce rózsáját (cukormentes torta) kóstolhatják az érdeklődők.

A Fagyivarázs Cukrászda és Kávézóban a Budai út 52. szám alatt a Napraforgót és a Nimródot. 

A Perfetta Gelateria üzletében a Budai út 9-11. szám alatt szintén a Napraforgót és a Nimródot.

(Forrás: cukraszat.net)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek