3 hónapnál régebbi cikk

A második gyertya is fellobbant a Városház téren
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
A második gyertya is fellobbant a Városház téren

Sokan osztoztak a meghitt hangulatban a Városház téren felállított Adventi színpadon, advent második vasárnapján. A remény gyertyájának meggyújtása előtt a Sing for Joy, utána pedig Takács Nikolas gondoskodott az ünnepi dallamokról.

Az esős idő ellenére megtelt a Városház tér advent második vasárnapján, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). Az ünnepi díszbe öltöztetett Belvárosban fél hattól folyatódott az adventi ablaknyitás hagyománya: Gyulai György Ákos, a Teleki Blanka Gimnázium 11. osztályos tanulójának produkciója vezette fel a Sing for Joy kórust.

A Burján Orsolya karnagy vezetésével működő kórus olyan ismert nemzetközi és hazai karácsonyi slágerekkel örvendeztette meg a közönséget, mint a Carol of the Bells, a Deck the Halls, vagy épp a Mennyből az angyal.

A színvonalas produkció után az időjárás is enyhülni látszott, kellemes decemberi időben lobbant fel a remény gyertyája.

Mészáros Attila alpolgármester beszédében elmondta, advent második gyertyája jelképezi az angyali üdvözletet, Jézus eljövetelének reményét, aki érkezésével elhozza számunkra a békét. „2022-ben nagyon fontos, hogy ezt a békét megéljük önmagunkban, közösségeinkben, Székesfehérváron és természetesen a szomszédban dúló háború kapcsán az egész világon. Kívánom, hogy ez a remény, és a tettekben megvalósuló szeretet kísérjen mindenkit az adventi készülődés során.” – fogalmazott köszöntőjében az alpolgármester, aki békés adventi készülődést kívánt a jelenlévőknek.

Tóth Tamás atya a hétköznapi csodák erejét hangsúlyozta adventi beszédében. Ahogy fogalmazott, sokszor a hétköznapok során, az ünnepi készülődés árnyékában történnek velünk olyan csodák, melyek bearanyozzák, szebbé teszik az életünket, hatással vannak a környezetünkre. Ezek a csodák egész évben jelen vannak, én pedig azt kívánom, minél több ilyen csodában legyen részük az adventi készülődés során is – fogalmazott Tóth Tamás atya, majd megáldotta a jelenlévőket.

Az ünnepi gondolatok és a második gyertya meggyújtása után Takács Nikolas, a 2010-es X-Faktorból is ismert énekes koncertje következett, aki karácsonyi dalokkal szórakoztatta a közönséget.

Az adventi programok sora ezen a héten is folytatódik: mindennap 17.30 órakor nyílnak az adventi kalendárium ablakai a Városház téren felállított színpadon, ahol meglepetésprodukciók várják a látogatókat.

Kapcsolódó
Felgyúltak a fények, fellobbant az első gyertya lángja Székesfehérváron

Advent első vasárnapján fénybe öltözött a Székesfehérvár belvárosa, felgyúltak az ünnepi fények, és a város adventi koszorúján fellobbant az első gyertya lángja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek