1 évnél régebbi cikk

Másfél éve még járni sem tudott a világbajnoki címet szerző, 15 éves fehérvári pararúdsportoló
·Sportrúdtánc·Utolsó frissítés: undefined
Másfél éve még járni sem tudott a világbajnoki címet szerző, 15 éves fehérvári pararúdsportoló
·Sportrúdtánc·Utolsó frissítés: undefined

Aranyérmet nyert Porga Zsaklin az olaszországi rúdsport világbajnokságon. A MÁV Előre SC versenyzője a parapole elit versenykategóriában lett világbajnok.

Harminc ország száznyolcvan sportolója indult az idei rúdsport világbajnokságon az olaszországi Cesenaticóban. A december 3-4-én tartott világversenyen a huszonhárom fős magyar válogatott is részt vett, köztük a 15 éves Porga Zsaklin. A székesfehérvári MÁV Előre SC sportolója 136 pontos eredménnyel világbajnok lett a parapole elit versenykategóriában, derül ki az egyesület honlapjáról

„Felemelő érzés volt, amikor a himnusz hallgatása közben felemelhettem a magyar zászlót, mert nekem kiskorom óta, amióta elkezdtem űzni ezt a sportot, ez volt az álmom. Nagyon jól esett, hogy dicsőséget szerezhettem Magyarországnak és magamnak ezzel az eredménnyel” – mondta Porga Zsaklin.

A 15 éves rúdsportoló célja az volt a világbajnoki címet érő koreográfiával, hogy bemutassa képességeit a korlátai ellenére. A gyakorlat végén a közönség és a bírók felállva tapsolták meg a székesfehérvári sportolót.

Porga Zsaklin oxigénhiányos állapotban született, mely következtében izomzsugorodás alakult ki a testében. Ennek ellenére gyerekkora óta  folyamatosan javult az állapota és mintegy másfél éve már járni is tud két bot segítségével.

Kapcsolódó
A fél világot bejárta a fehérvári rúdsport-oktató

Karib-szigetek, Norvégia, Spanyolország, Olaszország…. – Csodás emlékekkel gazdagodott külföldi munkái során Kelemen Nikolett. Az egykoron go-go és revütáncosként dolgozó fehérvári hölgy jelenleg a MÁV Előre SC rúdsportszakosztályát vezeti, ahol hazai és nemzetközi versenyekre készíti fel tanítványait.

Borítókép: MÁV Előre SC
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek