1 évnél régebbi cikk

Navracsics Tibor: Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Illyés Tibor
Navracsics Tibor: Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz

Az uniós tagállamok nagykövetei december 12-én pozitívan értékelték a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar helyreállítási tervet - jelentette be Navracsics Tibor a december 13-ai rendkívüli tájékoztatón.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a sajtótájékoztató elején elmondta, megvalósultak a magyar kormány által júniusban kitűzött célok: az volt a terv, hogy december 31-ig megállapodjanak az Európai Bizottsággal a kohéziós pénzekről annak érdekében, hogy Magyarország a forrásvesztést elkerülje, továbbá az Európai Tanácsnak jóvá kell hagyni a magyar helyreállítási tervet.

A hétfői döntés azt is jelenti, hogy Magyarország - a többi tagállamhoz hasonlóan - most már hozzáférhet az uniós forrásokhoz. A Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz (RRF) keretében 2300 milliárd forint nyílik meg Magyarország számára - tette hozzá a miniszter.

Navracsics Tibor azt mondta, az operatív programok esetében a magyar társfinanszírozással együtt 14 ezer milliárd forint áll rendelkezésre 2027 végéig.

"A kormány megállapodott a bizottsággal a pedagógusok béremelésével kapcsolatban, ezért bízik benne, hogy minden ezek mentén zajlik majd. Amint lesz pénz, akkortól lesz béremelés is" - válaszolta meg újságírói kérdésre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek