1 évnél régebbi cikk

Miért nincs kivilágítva idén a Széna téri karácsonyi erkély?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Miért nincs kivilágítva idén a Széna téri karácsonyi erkély?

Elmaradt idén az ünnepi fényorgia a Széna téri tízemeletes ház legfelső emeletén. A székesfehérvári karácsonyi erkély nem az egekbe szökő rezsiárak, hanem egészen más miatt maradt dekoráció nélkül.

Idén sötét maradt az évek óta karácsonyi fényekben tündöklő erkély a Széna téren. Kézenfekvőnek tűnik, hogy a fehérvári ünnepi hangulathoz egyre inkább szervesen hozzátartozó fényorgia az egekbe szökő energiaárak áldozata lett, valójában azonban egészen másról van szó.

„Egyszerű a válasz a kérdésre: nem vagyok otthon” – válaszolja kérdésünkre Gyarmati Bálint Barna. A nem hivatalos fehérvári fényfelelős még augusztusban az Egyesült Államokba költözött, az amerikai fővárostól nem messze tölti a következő évet.  A miértre azt mondja, hogy egy kis változatosságra vágyott, ezen felül világot is szeretett volna látni. Ennek viszonylag egyszerű és kevésbé költséges módja, hogy egy Oak Hill-i családnál lett au pair, vagyis gyerekfelügyelő.

Az elmúlt négy hónapban kifejezetten megszerette az amerikai életet, könnyen beilleszkedett a nyolcezer fős közösségbe, és szinte otthon érzi magát. A környék nagyon szép, rengeteg a park és a zöld terület a közelben. A nagy távolság miatt ezt a karácsonyt biztosan a Székesfehérvártól 7400 kilométerre található kisvárosban tölti.

Ez lesz Gyarmati Bálint Barna első karácsonya távol a családjától, de az ajándékokat ettől függetlenül már megkapta, amikor anyukája meglátogatta a hálaadás környékén. 

„Kíváncsian várom, hogy milyen az igazi amerikai karácsony, amit eddig csak a filmekben láttam” – mondja Bálint, aki segített az amerikai család házának feldíszítésében is. Azt azonban nagyon sajnálja, hogy idén nem borul karácsonyi fényárba a székesfehérvári erkély.

„Beszéltem anyukámmal erről, de azt mondta, hogy nélkülem nem az igazi, meg amúgy is mindig rám hagyja. Úgyhogy most sajnos nem fog megvalósulni a kivilágítás” – tette hozzá Bálint, aki szerint borul még ünnepi fényárba a tizedik emelet a Széna téren. Még az sincs kizárva, hogy akár már jövőre, ha itthon tölti az ünnepeket.

Kapcsolódó
Idén is fénybe burkolózott a legnépszerűbb fehérvári erkély karácsonyra

Gyarmati Bálint Barna évek óta vívja ki a fehérváriak elismerését kreativitásával és elektronikai tudásával karácsony táján. Mutatjuk, idén mit alkotott!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek