1 évnél régebbi cikk

Unsz már egy helyen ülni? Repülj el valahova!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Adobe Stock/standret
Unsz már egy helyen ülni? Repülj el valahova!

Az őszi kiruccanások és a téli ünnepek között megbúvó időszak az egyik legideálisabb a szociálisan távolságtartó nyaraláshoz, értsd: kisebb a tömeg. Remek alkalom arra is, hogy az év vége előtt kihasználd a még meglévő szabadnapjaidat, és elmenekülj az egyre hűvösebb időjárás, illetve a fokozódó szürkeség és egykedvűség elől. Összegyűjtöttünk neked pár tuti ajánlatot, kíváncsian várjuk, hogy melyiket választod!

Egy felejthetetlen párizsi kulináris élmény?

Finom gasztroélménnyel kedveskednél szeretteidnek? Nos, akkor itt az idő! Hiszen nincs is annál kiábrándítóbb, mint amikor szívvel-lélekkel szervezed a dolgot, már megtaláltad a legjobb Párizs repjegy opciókat, és megkapod a hírt, hogy „sajnáljuk, teltház van”. Franciaországról mindenki tudja, hogy világszerte a legtöbb Michelin-csillagos éttermet rejti, számszerűleg 114-et. Ennek egynegyede Párizsban található.

A foglalás megszerzése közel sem olyan egyszerű, mint ahogy az ember várná. A november a tökéletes alkalom a tömeg elkerülésére, és sokkal ígéretesebbnek tűnik a foglalás esélye. Tegyük fel, hogy azt tervezed, hogy felteszed a nagy kérdést a kedvesednek. Ebben az esetben biztos lehetsz benne, hogy a pincér osztatlan figyelmét élvezhetitek majd, ahelyett, hogy szegény próbálna egyszerre több asztalnál zsonglőrködni.

Fuerteventura?

Fuerteventura a Kanári-szigetek egyike. Bár területileg Spanyolországhoz tartozik, Afrika partjaihoz közeli elhelyezkedése miatt igen meleg éghajlat jellemzi – a hőmérséklet ritkán esik 24 fok alá az év során. Fuerteventura a Kanári-szigetek egyik legnépszerűbb úti célja, és a szemed elé táruló kontrasztos tónusokkal biztosan lenyűgöz majd.

A sziget a tengerpart és a szörf szerelmeseinek is kedvenc célpontja, és a remek időjárás miatt egész éves turisztikai szezonnal látogatható. Hatalmas hullámok, több száz kilométeres partszakasz és napos idő jellemzi januártól decemberig. Az éttermek egész évben nyitva tartanak, és különféle konyha ajánlatokat kínálnak, köztük spanyol, olasz, arab, japán, indiai és amerikai ételekkel.

Mit szólnál egy ciprusi kiruccanáshoz?

Európa egyáltalán nem mindenhol szürke, hideg és esős ilyenkor. Vannak helyek az öreg kontinensen, amelyek ebben az időszakban nemcsak olcsóak és gyakorlatilag üresek, de mindenekelőtt tele vannak napsütéssel. Szóval hol kényeztethetnénk magunkat egy kis D-vitaminnal? A Földközi-tengerben fekvő sziget annak ellenére, hogy Törökország partjainál található, történelmi és politikai szempontból mindig is Európához kötődött.

A novemberi átlaghőmérséklet 22 fok körül mozog, ez se nem túl meleg, se nem túl hideg. Ciprus tele van gyönyörű strandokkal, varázslatos kilátással és jó ételekkel. A non plus ultra pedig, hogy az utat akár összekötheted egy isztambuli városnézéssel is, kezd ezzel: Isztambul repülővel, utána pedig fedezd fel a napfény, a szerelem szigetét, a Földközi-tenger egyik ékességét!

Hagyjuk el Európát?

Ha bizsereg a lelked egy kis kiruccanás után, és szeretnél egy kellemes időt eltölteni Európán kívül, akkor mindenképpen Egyiptomot ajánljuk. A fáraók országában a szezon egész évben tart, akárcsak a hőség – a mostani időszakban a hőmérséklet eléri a 27 fokot is. A forró tenger, a piramisok és a szikrázó napsütés olyan érvek, amelyekkel nehéz szembeszállni, és a november egy fantasztikus hónap a világ legrégebbi civilizációjának számos kincsének a felfedezésére. Na, nálad melyik a nyerő desztináció?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek