1 évnél régebbi cikk

Az eDigiStars project utolsó rendezvényei
Fehérvár Médiacentrum fotója
eDigiStars
Az eDigiStars project utolsó rendezvényei

Minden jó dolog egyszer véget ér. Ez a helyzet az eDigiStars projektünkkel is. A projekt partnerek a mögöttünk lévő időszakban keményen dolgoztak azért, hogy sok 50 év feletti ember jövője megváltozzon. Ennek érdekében stratégiát, innovatív rendszert és területi cselekvési terveket dolgoztak ki.

A projekt megvalósítása során végzett valamennyi tevékenységüket megosztották a nyilvánossággal, és rendezvényeik során szélesebb közönség előtt is bemutatták. Sajnos a COVID-19 válság nem tette lehetővé, hogy elegendő személyes találkozót tartsanak, azonban igyekeztek ezeket hibrid eseményekkel pótolni.

A projekt utolsó hónapjaiban több érdekes és inspiráló esemény zajlott. November 8-9-én a partnerek zárókonferenciát tartottak hibrid formában. A zárókonferencián 3 rendkívül érdekes szekcióra került sor, különböző országokból érkező előadókkal:

  • Szeniorok új(ra a) pályán! / Avagy 50 év feletti munkavállalók, önfoglalkoztatók, munkakeresők és lehetőségeik a munkaerőpiacon
  • Meddig ér a LifeLong Learning takarója? / Avagy az 50 év felettiek készség- és kompetencia fejlesztése a gyakorlatban
  • Digitális pillangóeffektus a munkaerőpiacon / Avagy munkaadók és alkalmazottak útkeresése a digitális világban

Egy hónappal később a projektpartnerek megszervezték az utolsó online Infónapot, melynek témája az eDigiStars projekt jövője volt. Itt kihasználták az alkalmat, hogy bemutassuk az eDigiStars Innovatív Rendszer eredményeit, különösen a projekt keretében lezajlott úgynevezett CAMPUS képzésekről, ahol 160 fő 50 év feletti, 8 különböző országból származó ember digitális képzése valósult meg. A rendezvényre meghívást kapott a tanfolyam néhány résztvevője, akik megosztották a tapasztalataikat, élményeiket. Elmondták, hogy a képzés hatására magabiztosabbá és egyre kíváncsibbá váltak a digitális világgal kapcsolatban. Rájöttek, hogy az életkor ellenére is lehet új készségeket szerezni és új dolgokat tanulni.

A projektpartnerek elégedetten zárják a projektet a kemény munkával telt hosszú hónapok után, és biztosak abban, hogy az eDigiStars sok 50 év feletti embert segített abban, hogy megtegye az első lépést egy ígéretesebb jövő felé.

További információkért látogasson el weboldalunkra: https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/edigistars

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg. Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA, ENI).

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek