3 évnél régebbi cikk

Ugorj a következő szintre! - Kelet-közép-európai akcelerációs program indul fenntarthatósági fókuszú startupoknak! 
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Ugorj a következő szintre! - Kelet-közép-európai akcelerációs program indul fenntarthatósági fókuszú startupoknak! 

A Kék Bolygó Start-up Trambulin programot a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, mint szervező a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökséggel együttműködve valósítja meg. A program célja, hogy segítse az innovatív megoldások finanszírozását az emberi, társadalmi, természeti és gazdasági erőforrások fenntartható hasznosítását elősegítő start-up projektek támogatásával a kelet-közép-európai (kiemelten a V4) régióban.

A program középtávú célkitűzése, hogy a kelet-közép-európai régióban megerősödjenek a fenntartható kezdeményezések, valamint szakmai és anyagi támogatást kapjanak azok a cégek, melyek tevékenysége kapcsolódik a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap célkitűzéseihez és alkalmassá tehetőek a Tőkealap finanszírozására.

A Kék Bolygó Start-up Trambulin program 2020 őszén egy két hónapos intenzív akcelerációs és mentor képzést kínál a kiválasztott jelentkezőknek, amely 2020 decemberében befektetői nappal zárul.

A programra bármilyen fejlődési szakaszban lévő startupok jelentkezését várják, de előnyt jelent, ha már rendelkeznek MVP-vel és túl vannak az első validáláson. A program a validálást igénylő projektötleteket is támogatja.

A képzésen való részvételre a jelentkezők közül a legjobb 12 csapat kap lehetőséget. 

A program a következő, előre meghatározott tematikus fókusszal várja a magyarországi és a kelet-közép-európai (kiemelten V4 országok) startupok jelentkezését:

• egészséges társadalom
• vízvédelem és alapvető köztisztaság
• megfizethető és tiszta energia
• fenntartható települések és közösségek
• felelős fogyasztás és termelés
• éghajlatváltozás mérséklése• természetes ökoszisztémák védelme
• helyi erőforrások fenntartható hasznosítása 

Az érdeklődő startup csapatok online jelentkezhetnek 2020. október 10-ig a program honlapján (www.blueplanetaccelerator.hu) keresztül.

A program angol és magyar nyelven zajlik, a jelentkezés nyelve angol. A benyújtott ötleteket nemzetközi zsűri értékeli, előre meghatározott szempontok alapján.

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek