1 évnél régebbi cikk

Szenzációs római kori leletek, fókuszban a fehérvári bálna, sorompó nyársalt fel egy autót - 2022. november
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Szenzációs római kori leletek, fókuszban a fehérvári bálna, sorompó nyársalt fel egy autót - 2022. november

Az év végéhez közeledve egészen szörnyű dolgok történtek: vendéglátóhelynél késeltek meg egy férfit, elvesztette egyik szemét az a ember, akit öten támadtak meg, illetve sorompó nyársalt fel egy autót, amelynek tragédia lett a vége.

November 1., kedd
Szenzációs római kori leletek kerültek elő a székesfehérvári rablóásatás helyszínén végzett leletmentésen

Egy római épület maradványait fosztogatták illegális kincskeresők Székesfehérvár déli határában. A Szent István Király Múzeum régészei megkezdték a leletmentést. Egy római kori ládika maradványai is előkerültek és az sem kizárt, hogy az első római villagazdaságot sikerült azonosítani Fehérváron.

November 7., hétfő
Fehérvári vendéglátóhelynél késeltek meg egy férfit

Minden előzmény nélkül a mellkasán, a hasán és a felkarján szúrta meg áldozatát a székesfehérvári gyanúsított a Lakatos utcában.

November 7., hétfő
Egy móri és egy etyeki étterem is bekerült az ország legjobbjai közé

A székesfehérvári 67Sigma mellett a móri Öreg Prést és az etyeki Rókusfalvy Fogadót is ajánlja a Michelin Guide országos kiadása.

November 11., péntek
Piros lámpán át, záróvonalnál előzés: egy csokor fehérvári és Fejér megyei kamikáze videón

A Fehérvári gyökerek Facebook-oldal kapott egy újabb gyöngyszemvideót, amelyen ezúttal nem egyetlen, hanem egyből egy csokor szabálysértő mutatványát gyűjtötte össze a beküldő.

November 16., szerda
Rövidebb nyitvatartással üzemel tovább a fehérvári Cinema City is

A rövidített nyitvatartás a szombat és vasárnapi műsorrendet, illetve a téli szünetet és a karácsony előtti időszakot nem érinti.

November 18., péntek
Elvesztette egyik szemét az a férfi, akit öten támadtak meg Székesfehérváron

A Picasso becenevű, korábban festőként dolgozó Kovács László olyan súlyos sérüléseket szenvedett a verés során, hogy kiugrott a helyéről az egyik szemgolyója, s az orvosok már nem tudtak segíteni a sérült látószerven. 

November 21., hétfő
Két korcsolyapálya is nyit Székesfehérváron

A Kori Liget mellett a város egy másik pontján, magánvállalkozó által üzemeltett pályán is korcsolyázhatnak majd a téli spotok szerelmesei.

November 26., szombat
Egy csinosítás ráférne a fehérvári bálnára

Konkrét alkotója ismeretlen, szinte biztosan egy hirtelen ötlet, az adódó lehetőség és a rendelkezésre álló anyagok szerencsés együttállásának köszönhetjük létrejöttét. Egyedi történetével Székesfehérvár „állati” alkotásai közül is kiemelkedik az egykori Vízivárosi Iskola bálnája.

November 28., hétfő
2000 forint a kürtőskalács, 1000 forint a lángos: itt vannak a fehérvári karácsonyi vásár árai

A legtöbb faházban forralt bort, kürtőskalácsot és lepényt lehet vásárolni. Utóbbiért legalább 2000 forintot elkérnek, és egy pohár forralt bort sem lehet már megúszni egy ezres alatt a fehérvári adventi vásárban.

November 29., kedd
Sorompó nyársalta fel az autót a reggeli halálos balesetben, Fejér megyében

Egy 72 éves nő Pusztaszabolcs irányából haladt kocsijával, amikor egy balra ívelő kanyarban, egy jelzőtábla előtt jobbra letért az úttestről, az út melletti szántásban hajtott, majd egy nyitott sorompónak rohant, ami teljesen átszúrta a kocsit.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek