1 évnél régebbi cikk

Így téliesítik a Vörösmarty Színházat
·KultVörösmarty Színház·Utolsó frissítés: undefined
Így téliesítik a Vörösmarty Színházat
·KultVörösmarty Színház·Utolsó frissítés: undefined

A költségek és az energiafogyasztás csökkentése érdekében két hónapra bezárja kapuit a Vörösmarty Színház. Már elkezdték a téliesítést a teátrumban, ahová legközelebb márciusban várják majd a közönséget.

A január elsejei koncertet követően teljes sötétségbe borult a Vörösmarty Színház nézőtere, és így marad egészen tavaszig. A zárvatartás célja, hogy ezzel is csökkentsék a költségeket, és az alapellátást biztosító intézmények zavartalanul működhessenek a városban. A színházban ennek értelmében elkezdték a téliesítést, vagyis minden olyan műszaki berendezést leállítanak a szakemberek, amelyek nem szükségesek.  

"Még a lámpák sem világítanak, visszavettük őket. Egyedül a biztonsági fények maradnak, azok is programozva, hogy amikor már sötétedik is, a kamerák tudjanak működni" - mondta el Bécsi Attila, a színház műszaki vezetője.

Kapcsolódó
Egy hónappal korábban nyithat a Vörösmarty Színház épülete

A hagyományokhoz hűen idén is újévi koncerttel indította a 2023-as esztendőt Székesfehérvár.

Hétvégére már várhatóan teljes lesz a leállás. Bécsi Attila azt mondja, a színháznak vannak olyan területei, amelyek folyamatos felügyeletet igényelnek, hogy a jelmezek, berendezések ne károsodjanak. A teljes körű takarítás mellett számos munkálatot is január, februárban végeznek majd el az épületben.

"Karácsony előtt tönkrement a padlófűtésünk, csőtörés van benne, le kellett zárni. Ennek a javítását akarjuk elkezdeni. Csak légbefúvással tudtunk megfelelő hőmérsékletet biztosítani a nézőknek, ami iszonyú energiát elvisz. Tehát ezeket próbáljuk egyensúlyba hozni, mert meg van határozva, hogy mennyi energiát fogyaszthatunk" - hangsúlyozta Bécsi Attila.

A teátrumba márciustól várják újra a közönséget, az elmaradt előadásokat pedig a melegebb hónapokban pótolják majd.

Borítókép: FTV/Megyeri Zoltán
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek