1 évnél régebbi cikk

Esős idő várható éjszakai fagyokkal
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kurucz Tünde
Esős idő várható éjszakai fagyokkal

Hidegfront jön, de csak pár fokos lehűlést okoz, úgy tűnik, egyelőre nem keményít be igazán a tél, bár a hegyekben élők akár havat is láthatnak.

A következő napokban többfelé várható eső, a hegyekben havas eső, hó is hullhat, a hidegfront nyomán pár fokkal hidegebbre és éjszakai fagyokra is számítani kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn nyugat felől egyre nagyobb területen záródik a felhőtakaró. A csapadékzóna kelet felé terjeszkedik, többfelé, több hullámban kell esőre, záporra számítani, helyenként kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél lesz élénk, olykor erős, míg másutt a déli, délnyugati. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között várható, a délkeleti határ mentén mérhetik majd a magasabb értékeket.

Kedden kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, ismét többfelé várható eső, zápor, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, a csapadékzóna kelet felé húzódik. A hegyekben néhol havas eső, hó is hullhat. Az északnyugati, északi szél sokfelé, főleg a Dunántúlon viharossá fokozódik. Hajnalban 1-6, nappal 4-9 fok várható.

Szerdán változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, majd délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Estig számottevő csapadék nem várható, a szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között lesz.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult időre kell számítani. A hidegfront csapadékzónája északnyugatról kelet, délkelet felé helyeződik, miközben legyengül. Általában eső várható, de helyenként előfordulhat havas eső, hó, néhol ónos eső is. A déli, majd az északnyugatira forduló szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

Pénteken jobbára erősen felhős vagy borult lehet az ég, szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten helyenként havas eső, hó is hullhat. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős időre kell számítani, inkább a déli országrészben lehetnek hosszabb napos periódusok. Szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten néhol havas eső, hó. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre van kilátás. Több helyen előfordulhat eső, zápor. A déli, délnyugati szelet időnként élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek