1 évnél régebbi cikk

Két gyalogosgázolás is történt egy nap alatt Székesfehérváron, az egyik áldozat azonosításához segítséget kér a rendőrség
·Közlekedésbaleset·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Police.hu
Két gyalogosgázolás is történt egy nap alatt Székesfehérváron, az egyik áldozat azonosításához segítséget kér a rendőrség
·Közlekedésbaleset·Utolsó frissítés: undefined

Az egyik helyen egy nőt, a másikon egy férfit ütöttek el, mindkettőjüket kórházba kellett szállítani. A súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett férfi személyazonosságát még nem tudták megállapítani.

Két, nagyjából azonos időben Székesfehérváron történt, személyi sérüléssel járó gyalogos gázolásról érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. január 18-án 18 óra körül - írja a police.hu. Az egyik baleset a Berényi úton, a másik a Zombori úton történt.

Az egyik esetben - a rendelkezésre álló adatok alapján - 2023. január 18-án 17 óra 50 perckor Székesfehérváron, a Berényi úton, egy Renault típusú személygépjármű vezetője közlekedett a Kadocsa út felől az Olaj utca irányába. Haladása során a Berényi út 30. számnál található kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem adott elsőbbséget az ott áthaladó gyalogos részére és elütötte őt. A férfi az ütközés következtében súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.  

A férfi azonosításához a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik.

Az ismeretlen férfi körülbelül 40-50 év közötti, sötétkék színű szabadidő nadrágot, beige színű kabátot, fekete sapkát, fehér színű sportcipőt viselt.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a leírás, vagy a fényképen látható ruházat alapján segíteni tud az ismeretlen azonosításában, hívja  a Székesfehérvári Rendőrkapitányságot a 06-22-541-600-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es központi telefonszámon!

A másik esetben a Zombori útról balra nagy ívben kanyarodott a Budai útra egy autóbusszal közlekedő sofőr a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzésére. Kanyarodása során az intenzív esőzés miatt későn észlelte a gyalogos-átkelőhelyen szabályosan közlekedő nőt, akit elsodort. A baleset következtében a gyalogos az aszfaltra esett és megsérült. A mentőszolgálat munkatársai az asszonyt kórházba szállították.

Az esetek kapcsán a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • Közlekedés során mindig fokozott óvatossággal, körültekintéssel, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsük meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat és azokat a helyeket, ahol a gyalogosok jelenlétére számíthatunk.
  • Mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessünk.
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.
  • Elsőbbsége van az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek