1 évnél régebbi cikk

Miért nem lehet használni a déli összekötőt, ami láthatóan készen van?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cser-Palkovics András
Miért nem lehet használni a déli összekötőt, ami láthatóan készen van?

Többször, több helyen felmerült már, hogy egy látszólag készen lévő útszakaszt miért nem adnak át a forgalomnak. Most a déli összekötő kapcsán adott erre a kérdésre választ Cser-Palkovics András.

"Ez a kérdés időről időre, szerintem az ország összes útépítése, építkezése kapcsán felmerül, néha joggal. A déli összekötő út kapcsán most nálunk is aktuális, hadd mutassam be tehát most röviden, hogy mégis miért van ez a jelenség" - írja Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán, ahol részletesen is végigveszi, milyen állomásokat kell megjárnia egy ilyen mértékű projektnek.

Kiemeli, átlagosan hatvan nap, mire egy út készre jelentésétől eljut addig, hogy megindul a forgalom. Ám sokszor hiába látszik valami késznek, még nem biztos, hogy az is.

"Például lehet, hogy egy út nekünk, civileknek teljesen használhatónak tűnik, azonban mondjuk hiányzik néhány tábla, közvilágításhoz való alkatrész, stb. Ilyenkor a kivitelező megvárja, hogy valóban 100%-os legyen az út és csak ekkor kezdi meg az átadási folyamatot" - hangsúlyozza a polgármester, hozzátéve a déli összekötő a látszat ellenére még nem 100%-os, a kivitelező még nem jelentette készre.

Az engedélyeztetések rögös útját részletesen a posztban lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek