1 évnél régebbi cikk

16 éves fiú szúrt lábon egy intézkedő rendőrt Fejérben
16 éves fiú szúrt lábon egy intézkedő rendőrt Fejérben

A rendőr igazoltatni akarta a fiút, de az inkább menekülőre fogta előszőr.

Szerda este egy Fejér megyei településen késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. Az írják közleményükben, egy rendőr 2023. január 25-én este azért jelent meg a Fejér vármegyei település egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért a hétfő óta otthonról távollévő – és éppen a barátjánál megjelenő – gyermekével kapcsolatban. Amikor a bejelentés ellenőrzésére a rendőr megjelent a lépcsőházban, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja éppen el akarta hagyni az ingatlant.

A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatalkorú fiú a rendőr felszólítását figyelmen kívül hagyva, ki akarta vonni magát az intézkedés alól és megpróbált futva elmenekülni. A rendőr ekkor a fiúval szemben testi kényszert alkalmazott, aki a földön fekve is aktívan ellenszegült, a rendőrt folyamatosan próbálta lerúgni magáról, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni. Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a támadó hirtelen egy 9 centiméteres pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát.

Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövető ellenállását egy a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak megtörni. A hivatalos személy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatja ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek