1 évnél régebbi cikk

Küzdenek a pusztaszabolcsiak a belvízzel, de egyelőre nincs segítségük
·Hírekvíz·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Sándor Zoltán
Küzdenek a pusztaszabolcsiak a belvízzel, de egyelőre nincs segítségük
·Hírekvíz·Utolsó frissítés: undefined

Az áldatlan állapotok miatt kereste meg szerkesztőségünket az egyik lakos.

Az elmúlt hetekben rekordmennyiségű csapadék hullott le, ami egyrészt nagy megkönnyebbülés a természetnek a tavalyi súlyosan aszályos időszak miatt, másrészt ezt a mennyiséget már nem mindenhol lehet kezelni. Súlyos állapotokról számolt be az egyik pusztaszabolcsi lakos, aki elkeseredésében kereste meg szerkesztőségünket, hiszen hiába fordulnak segítségért vagy kártérítésért az illetékes szervekhez.

"Január 20-a óta küzdünk a belvízzel, ami nem csak minket érint, hanem a körülöttünk élő többi családot is. Megpróbáltunk a lehető legtöbb helyről segítséget kérni, köztük a helyi polgármesteri hivatalt, a csatornázási műveket és a katasztrófavédelmet is kerestük, de sehonnan nem kapunk segítséget" - írja Sándor Zoltán, aki szomszédaival összefogva január 20-a óta saját költségükön folyamatosan szivattyúzzák a talajvizet, miközben rengeteg kár érte az otthonukat is, ám a biztosító elutasította őket.

"Kihívtuk a biztosítót is, de mint az összes biztosító, belvízkárra nem fizetnek, mert szerintük ez nem természeti katasztrófa. A hátsó kertekben áll a víz, nekünk a garázsunk is vízben áll. Azt mondta a biztosító, hogy az árok nincs megfelelően takarítva, ezáltal a víz nem tud megfelelően elszivárogni ezért nem fizetnek. Az árkot a hivatal köteles karbantartani" - vázolta a helyzetet a férfi, aki azt is leírta, a biztosító azt javasolta nekik, hogy forduljanak a pusztaszabolcsi polgármesteri hivatalhoz, mert nekik erre van külön felelősségbiztosításuk.

"Azt szeretnénk hogy ez ügyben történjen valamilyen érdemleges megoldás, a vízelvezető árok mélyítésével a főcsatornáig, hogy több ilyen ne fordulhasson elő. Reméljük, hogy érdemleges, számunkra kedvező döntést hoz a hivatal, és ezáltal megoldódik véglegesen a belvíz problémánk" - zárja sorait a károsult.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek