1 évnél régebbi cikk

Két napon keresztül lehet majd jelentkezni az ingyenes szűrővizsgálatra Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotójaKét napon keresztül lehet majd jelentkezni az ingyenes szűrővizsgálatra Fehérváron

A szűrőnapot leginkább az aktívan dolgozóknak szervezik meg, akiknek a munka mellett nincs idejük szűrésre menni.

A Maroshegyi Egészségnappal kezdődik a 2023-as egészség- és prevenciós programok sora Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. Hagyományosan lesz általános állapotfelmérés, kardiológiai és bőrgyógyászati vizsgálat, boka-kar index meghatározás, dietetikai tanácsadás és csontsűrűség mérés. A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött:

bejelentkezni február 20-án, hétfőn és 21-én, kedden 8 és 16 óra között lehet a +36 70 455 9940-es telefonszámon.

A szűrőnapot leginkább az aktívan dolgozóknak szervezik meg, akiknek a munka mellett nincs idejük szűrésre menni. A szakorvossal végeztetett vizsgálatokra mindenképpen szükséges az előzetes regisztráció, hiszen a tapasztalatok szerint 40-70 résztvevőre lehet számítani.

Akik csak általános állapotfelmérésre – benne többek között vérnyomásmérésre, vércukorsztint-ellenőrzésre –, továbbá dietetikai tanácsadásra érkeznek, azoknak nem kell bejelentkezniük – emelte ki Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője.

Szilvási-Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az épület nem akadálymentes, a vizsgálatoknak helyet adó első emelet csak lépcsőn közelíthető meg.

Az egészségfejlesztési program márciusban a hagyományos női szűrőnappal folytatódik Székesfehérváron.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek