1 évnél régebbi cikk

Tovább kell szigorítani a gyermekvédelmi törvényt
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/M1 - Híradó
Tovább kell szigorítani a gyermekvédelmi törvényt
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

A kormány szerdai ülésen foglalkozott a háború kérdésével, a gazdaság ügyeivel, valamint gyermekvédelmi kérdésekkel is. Ezek részleteiről számolt be Gulyás Gergely a szombati kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Európa sodródik a háború felé, ezért Magyarországra is egyre nagyobb nemzetközi nyomás nehezedik.  Gulyás Gergely kiemelte, a kormány álláspontja szerint a magyar érdek változatlan: "ki kell maradni a háborúból". A háborúért a felelősség továbbra is Oroszországot terheli és Magyarország feladata nem más, mint Ukrajnát anyagilag és humanitárius eszközökkel is támogassa tovább- tette hozzá.

Gulyás Gergely a gazdasági helyzettel kapcsolatban elismerte, hogy drasztikusan emelkedtek a fogyasztói árak, de pozitívan nyilatkozott arról, hogy nőtt a foglalkoztatottság, a legfrissebb adatok szerint 4,7 millióan dolgoznak Magyarországon, ami azt jelenti, hogy 46 ezerrel többen, mint egy évvel ezelőtt.

Gulyás Gergely a gyermekvédelmi ügyekről elmondta, a szabályokat meg kell szigorítani. Gulyás Gergely kiemelte: aki olyat tesz, mint a hírekben szereplő pedagógiai asszisztens egy 14-15 éves gyermekkel, az pedofil. Ha ezt a törvény nem így látja, akkor meg kell a törvényt változtatni – hangsúlyozta. Hozzátette: tűrhetetlen, ami történt. A gyermekvédelmi szabályokat át kell tekinteni, gyors vizsgálatra van szükség, a kormánypárti frakciók feladata a pontos jogi szabályozás kidolgozása.

Orbán Viktor találkozott Pintér Sándorral, hogy felvilágosítást kérjen az esetről. Annyi kiderült, hogy a tankerület korábbi vezetője kapott bejelentést az ügyben szereplő férfival kapcsolatban egy fesztivállal összefüggésben, de vizsgálatot nem indított. A tankerületi vezetőt azóta elbocsátották.

A hatóságokat a belügyminiszter utasította, hogy minden ilyen esetben gyors, alapos vizsgálatot folytassanak le. A további szigorítás a kormánypárti frakciók feladata. A miniszter kitért arra is, hogy a növekedés évről évre folyamatos a hasonló bűncselekmények számában. Ezt a tendenciát meg kell állítani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek