1 évnél régebbi cikk

Nem lesz ingyenes szatyor a Tesco zöldség-gyümölcs osztályán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tesco
Nem lesz ingyenes szatyor a Tesco zöldség-gyümölcs osztályán

A környezetbarát lépéssel a Tesco évente 500 tonnával csökkenti a műanyaghulladék mennyiségét.

Megszünteti a Tesco a zöldség-gyümölcs-osztályon eddig ingyenesen elérhető, eldobható műanyag zacskók használatát - írja közleményében az üzletlánc. Az üzletekben ezentúl többször is használható, biológiailag lebomló zacskó vagy úgynevezett. újrazsák lesz kapható a korábbi könnyű hordtasakok kiváltására.

A vásárlók ezenkívül – ahogy eddig is - magukkal vihetik saját szatyraikat, valamint a legtöbb áruház bejáratánál rendszeresen találnak a termékek másodlagos csomagolásából származó, ingyenesen elvihető kartondobozokat, amelyekbe szintén pakolhatnak. A környezetbarát lépéssel a Tesco évente 500 tonnával csökkenti a műanyaghulladék mennyiségét - hangsúlyozzák a közleményben.

„Célunk, hogy ösztönözzük a környezettudatos vásárlási szokásokat, és ennek részeként arra törekszünk, hogy minimalizáljuk a működésünkben, valamint a háztartásokban keletkező műanyaghulladék mértékét.

Az eldobható műanyag zacskók március 21-i kivezetésével egyidejűleg zöldebb csomagolóanyagokra váltunk, amivel éves szinten 500 tonna műanyagot tudunk megspórolni.

Az újonnan bevezetett, biológiailag lebomló zacskó komposztálható, míg az újrazsák minden alkalommal újrahasználható a vásárlás során. Sokszor azonban – például egy fürt banán vagy egy cukkini esetében – ezekre sincs szükség, ezért arra biztatjuk a hozzánk betérőket, hogy lehetőség szerint vásároljanak csomagolásmentesen. Bízunk abban, hogy a vásárlók a fenntarthatóságot szem előtt tartva megértik és pozitívan fogadják a változtatást, hogy együtt még többet tehessünk bolygónk védelmében” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek