1 évnél régebbi cikk

Bartosz Grzelak a MOL Fehérvár FC új vezetőedzője
·Híreksport·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MOL Fehérvár FC
Bartosz Grzelak a MOL Fehérvár FC új vezetőedzője
·Híreksport·Utolsó frissítés: undefined

Fiatal, de tapasztalt svéd szakember irányítja a Vidit a folytatásban.

Március 15-től a 44 esztendős svéd szakember, Bartosz Grzelak irányítja a MOL Fehérvár FC első csapatának szakmai munkáját - írja a MOL Fehérvár FC közleményében.

Új vezetőedzőnk 1978. november 2-án született Szczecinben, Lengyelországban, azonban már gyermekként Svédországba költöztek családjával. Egészen fiatalon kezdett focizni, 1997-ben be is mutatkozott az egyik legnépszerűbb svéd élvonalbeli csapatban, az AIK Solnában, valamint tagja volt a svéd U19-es válogatottnak is, azonban korán az edzői pályára lépett.

2009 és 2011 között az IK Frey Taby másodedzőjeként dolgozott, majd öt és fél éven keresztül a Stockholmtól nem messze fekvő klub vezetőedzője volt. Az itt eltöltött évek alatt a csapat a negyedosztályból a másodosztályig jutott fel, ahol stabilizálta is a sárga-feketék helyzetét, mielőtt 2017 nyarán az AIK másodedzője lett.

Innen a svéd U21-es válogatott másodedzői posztjára vezetett az útja, majd 2020 augusztusában vette át az AIK irányítását, ahol első teljes szezonjában ezüstérmet szerzett - az aranyérem sorsa csak a gólkülönbségen múlott. A Solnától 2022 augusztusában távozott, 80 tétmérkőzéséből 41-et nyert meg, 18 döntetlen mellett csak 21-szer hagyta el csapata pont nélkül a pályát.

“Kétségtelenül nehéz helyzetben van most a csapat, ezzel együtt is izgatottan és büszkén várom azt, hogy elkezdhessem a munkát a Vidinél. Nincs itt az ideje annak, hogy a hosszútávú terveinkről beszéljünk, a jelenben kell élnünk és dolgoznunk - a feladat mindenki előtt ismert.

2020-ban az AIK-nél kicsit hasonló szituációban vettem át az irányítást, az a tapasztalatom, hogy ilyenkor az a legfontosabb, hogy az egész klubnak, minden játékosnak, stábtagnak és munkatársnak egy irányba kell húznia és közösen kell mindent megtennünk azért, hogy elérjük a célunkat.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a szezon előtt mindenkinek nagyobb elvárásai voltak a csapat szereplésével kapcsolatban, de ezt most már félre kell tenni, mindent elkövetek majd azért, hogy eredményesebben szerepeljen a Vidi és a közben a játékosok is fejlődjenek egyénileg!” - mondta el a szerződés aláírása után Bartosz Grzelak.

Bartosz Grzelak 2025. június 30-ig érvényes szerződést kötött klubunkkal, a tervek szerint egy asszisztensedző még a héten csatlakozik majd első csapatunk szakmai stábjához.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek