1 évnél régebbi cikk

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: nemcsak a kormány, a nemzet is a NATO mögött áll
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Bodnár Boglárka
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: nemcsak a kormány, a nemzet is a NATO mögött áll

Egyre erősebb a védelmi együttműködés a NATO keleti szárnyán - jelentette ki a honvédelmi miniszter városunkban a NATO Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság kezdeti műveleti képesség elérése alkalmából szervezett ünnepségén.

Hadtörténelmet írtunk ma Székesfehérváron, mondta a koronázóvárosban a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy véli, óriási jelentősége van hazánk biztonsága szempontjából annak, hogy a fehérvári székhelyű Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság elérte a kezdeti hadműveleti képességét, amit az Európai Szövetséges Erők főparancsnoka hitelesített.

A miniszter hozzátette, a cél a teljes hadműveleti képesség elérése és ennek a folyamatnak a része az, hogy a magyar és a szlovák NATO Erőket integráló elem a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság alá tagozódott be.

Így a mai esemény kettős ünnep és azt bizonyítja, a NATO keleti szárnya egyre erősebb, a nemzetek egységesek és szoros együttműködésben dolgoznak a térség biztonságáért, a közép-európai államok védelmének megerősítése a NATO határon húzódó háború miatt nélkülözhetetlen. Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett, a fehérvári NATO elem 2019-ben kezdte meg működését.

Részletek a Fehérvár Televízió összeállításában:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek