1 évnél régebbi cikk

Közel 5000 sofőrt igazoltattak a rendőrök a húsvéti ünnepek alatt Fejérben
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Közel 5000 sofőrt igazoltattak a rendőrök a húsvéti ünnepek alatt Fejérben

A rendőrök húsvétkor kiemelten figyelték az ittas sofőröket, valamint a biztonsági eszközök megfelelő használatát. A szabályosan közlekedő autósok ajándékot is kaptak.

A  Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság április 9-és és 10-én a megye több pontján végzett közúti ellenőrzéseket, melynek során felhívták a gépjárművezetők figyelmét a szabályos közlekedés fontosságára. Sebestyén Mária, szóvivő elmondta, a rendőrök elsősorban a passzív biztonsági eszközök megfelelő használatát vizsgálták.

"Elmondható, hogy kollégáim húsvétvasárnap, illetve húsvéthétfőn Fejér vármegyében 109 esetben nem találták megfelelőnek a passzív biztonsági eszközök használatát, mely esetek közül 6 alkalommal szembesültek azzal, hogy a gyermekbiztonsági rendszer sem volt megfelelő" - mondta el Sebestyén Mária, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Fejér vármegyei rendőrök az említett két nap alatt összesen 4866 járművezetőt szondáztatták meg, mely során 18 esetben jelzett pozitív értéket a készülék.

"Ittas járművezetés miatt összesen 13 büntetőeljárás, 4 közigazgatási eljárás és 1 szabálysértési eljárás indult" - emelte ki a szóvivő.

A közúti ellenőrzések alkalmával azok a járművezetők, akiknél mindent rendben találtak, csokinyuszit kaptak ajándékba.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek