1 évnél régebbi cikk

Felavatták a Beporzók rétjét a Sóstó Természetvédelmi Területen
·Hírektermészet·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Felavatták a Beporzók rétjét a Sóstó Természetvédelmi Területen
·Hírektermészet·Utolsó frissítés: undefined

Egész napos ismeretterjesztő, szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket vasárnap a Sóstón a beporzók és méhek napján. Délután igazi tavaszi időben avatták fel a természetvédelmi területen a Beporzók rétjét, ahol egy méhészeti emlékhelyet is kialakítottak.

A Sóstó Vadvédelmi Központban már délelőtt gyülekeztek a mézlovagok, a Zöld tanyán pedig egész nap mézvásárlási és -kóstolási lehetőség, gyermekjátékok, méhecskés fotózás és méhészeti eszközök bemutatója várta az érdeklődőket - számolt be róla a szekesfehervar.hu.

"Nagy nap ez a mai a mézlovagrend életében, hogy a Sóstón köszönthetjük a lovagokat és a mézfogyasztókat, továbbá megemlékezhetünk a Beporzók rétjén a már nem élő méhészekre" - mondta Lódi József, a Szent István Mézlovagrend nagymestere, majd hozzátette: "Olyan emlékhelyet avathattunk fel, ahol a több évtizednyi kitartó munkával dolgozó szakemberekre is megemlékezhetünk, akik a méhészet jövőjéért nagyon sokat tettek."

Mészáros Attila alpolgármester arról beszélt, hogy Fehérváron nagyon hálásak azért, hogy a Sóstót sikerült megmenteni az utókornak. Emlékeztetett arra, hogy 2013-ban indult az a program, amivel a természetvédelmi területet meg lehetett menteni.

"A magyar agráriumban kiemelkedő szerepe van a méhészetnek, hiszen a magyar méz világszinten ismert termék" - emelte ki Varga Imre István a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér vármegyei elnöke, hozzátette: "Nemcsak az adottságaink megfelelőek ehhez, hanem a szakembereink megfelelő tudása, tapasztalata is szükséges. Ebben pedig a Szent István Mézlovagrendnek is nagy szerepe van."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek