1 évnél régebbi cikk

Sorozatmérgezőt keresnek Polgárdiban, 400 ezret kap a nyomravezető
Fehérvár Médiacentrum fotója
RTL
Sorozatmérgezőt keresnek Polgárdiban, 400 ezret kap a nyomravezető

Főleg kutyák pusztultak el a mérgezett falatok miatt a Fejér vármegyei városban, de a macskákat sem kíméli a tettes. Akad olyan polgárdi család, melynek két kutyájával is végzett a mérgező.

Tucatnyi esetben szórtak ki mérgezett eledelt Polgárdi utcáira, mondta az RTL Híradójának a város polgármestere. Nyikos László először március 2-án tett közzé bejegyzést a feltételezett mérgezőről, akkor azt írta, hogy „egy elvetemült gazember módszeresen mérgezi a településen a kisállatokat”. Posztjából kiderült, hogy elsősorban kutyák az áldozatok, de már macskák is pusztultak el a sorozatmérgező miatt, aki mérgezett ételeket dobál az udvarokba vagy hagy el közterületen.

A polgárdi állatmérgezések az elmúlt egy hónapban tovább szaporodtak, a polgármester múlt keddi posztjában már azt írta, hogy több rendőrségi feljelentés is történt az ügyben. A polgárdi civilek ezzel párhuzamosan összesen 400 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít elkapni a tettest.

Az egyik család két kutyáját is elvesztette a mérgezések miatt:

„Bevittük őket az állatkórházba, és ott megállapították, hogy egyértelműen mérgezés. Nemcsak vérvételt, hanem ultrahangot is csináltak. Fagyállót mutattak ki belőle. Mind a két kutyát el kellett altatni, mert menthetetlenek voltak” – mondta Szabó Szilvia a tévécsatornának. 

A polgárdi mérgezésekről készült teljes összeállítást itt lehet megnézni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek