1 évnél régebbi cikk

Idén megtartják a nagyobb rendezvényeket Fehérváron, de lesz több változás, és lesz, ami elmarad
·Hírekprogram·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Idén megtartják a nagyobb rendezvényeket Fehérváron, de lesz több változás, és lesz, ami elmarad
·Hírekprogram·Utolsó frissítés: undefined

Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán számolt be a 2023-as fehérvári programokat érintő változásokról.

"Az energiaválság miatt számos takarékossági intézkedést vezettünk be, sajnos ezeket ki kell terjesztenünk városunk hagyományos nagyrendezvényeire is. Az alapszabály: amit lehet, megrendezünk, csak takarékosabb formában" - számolt be róla Cser-Palkovics András Facebook-oldalán.

A következő programok érintettek az év folyamán:

  • A Halünnepet a szervezőkkel egyeztetve idén sajnos egyáltalán nem tudjuk megrendezni, ennek oka elsősorban, hogy a mostani energia- és alapanyagáraknál nem tudnánk garantálni az elvárt színvonalat. A Halünnepet nem engedjük el teljesen, jövőre, ha lehetséges, megrendezzük!
  • A Sportmajálist idén a Bregyóban tartjuk. Nagyszínpadi fellépők nem lesznek, de a várost átszelő sportfelvonulás és sorversenyek a gyermekek számára igen, a megszokott sportbemutatókkal együtt.
  • A Bolondballagás május 3-án lesz, az eddigi évekhez hasonlóan, a győztes osztályok jelentős pénzjutalmat kapnak, mellyel a bankettjük költségeihez járulunk hozzá. A városi ballagást természetesen megtartjuk, hiszen az városunk egyik legszebb és legfontosabb rendezvénye.
  • Május 13-án az Emlékhelyek napját jelentősebb változások nélkül fogjuk tudni megrendezni, a Romkertben hagyományőrzők, szakmai idegenvezetések, programok várják majd Önöket.
  • A Kortárs Művészeti Fesztivált május 19-21 között tartjuk a Fürdősoron, igen változatos programokkal, azonban a Jam-Bory Vár idén elmarad.
  • A gyereknap alkalmából rendezett Hetedhét Játékfesztivált megtartjuk, de nem két, hanem egynapos lesz a rendezvény, május 28-án.
  • Ugyanezen a hétvégén lesz a Pünkösdi Virágálom, a Belváros ismét virágba fog borulni, azonban színpadi programelemek nélkül.
  • FEZEN Fesztivál lesz, július 26-a és 29-e között, szokás szerint sztárfellépőkkel, de sok újdonsággal is!
  • A Királyi Napok rövidebb, 7 napos lesz, tehát augusztus 13-20 között rendezzük meg. A Koronázási Szertartásjátékok sorát tavaly lezártuk az utolsó Árpád-házi király történetével. A takarékosság jegyében idén nem lesz Szertartásjáték. A városi és meghívott hazai táncegyüttesek ellenben természetesen fellépnek, lesznek Koronázási Ünnepi Játékok és könnyűzenei koncertek is.
  • A Lecsófesztivál helyszínét a Móri út felújítása miatt kicsit arrébb kell helyeznünk, emiatt várhatóan kevesebb csapat fér majd el. A részletek kidolgozása még folyamatban, de igyekszünk a szokásos lecsóélményt nyújtani, ha más helyen is.
  • A Szépkorúak Ki mit tud?-ja idén elmarad, de az Idősek világnapi és a Nyugdíjasok karácsonya rendezvényeket megtartjuk.
  • A Fehérvári Advent idén december 3 és 24 között lesz, vasárnapokon kiskoncertekkel, és lesz városi szilveszter is 31-én este.

"Az idei év sajnos folytatja a sort, amit 2020 kezdett rendkívüli eseményekkel és intézkedésekkel, de a lehetőségeink szerint közösségi életünk minden részét igyekszünk fenntartani. Ha ezt bizonyos tekintetben nem tudjuk megtenni, az azért van, mert a városunk működését, anyagi stabilitását nem sodorhatjuk veszélybe" - emelte ki a polgármester.

Hozzátette: Fehérvár továbbra sem fog tovább nyújtózkodni annál, mint ameddig a takaró ér, a takarékosság hasznát pedig mutatja az, hogy 3 viszontagságos év után sincs adóssága a városnak, a működésünk nincs veszélyben. Mindannyiunknak köszönöm a türelmet és megértést, bízom benne, hogy idén is egy élményekben gazdag évet adhatunk majd Önöknek!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek