11 hónapnál régebbi cikk

Már kaphatóak a vármegye- és országbérletek
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Már kaphatóak a vármegye- és országbérletek

Április 28-tól több mint 1100 értékesítési ponton, a MÁV-START és a Volánbusz jegypénztáraiban és az automatákból is megvásárolhatók elővételben, és május 1-jétől már használhatók is az új vármegye-, illetve országbérletek.

A MÁV applikációja mellett a MÁV-START és a Volánbusz jegypénztáraiban is kaphatóak már az ország- és vármegyebérletek. Május 1-jétől minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával teljes vármegyét, sőt, akár az egész országot be lehet utazni kötött pályán vagy a Volánbusszal.

Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a május 1-jétől használható bérlettípusok kedvező áruk mellett könnyen hozzáférhetők és létrehoznak egyfajta tarifaközösséget a hiszen MÁV Volán csoport és a GySEv járatain ugyanazon jeggyel vehetők igénybe a szolgáltatások.

"Azt a rendszert, amit eddig a fővárosban élők hosszú évek óta tudtak használni és tudtak élvezni az most a vidéken élők számára is elérhető lesz és bírom benne, hogy ezekkel a szolgáltatásokkal a jövőben is még inkább tudjuk segíteni a lakosság mobilizációját és a gazdasági növekedést" - mondta el az államtitkár.

A teljesárú vármegyebérletet 9450 forintért lehet megvásárolni míg, az országbérlet ennek duplájába kerül. A tanulók mindkettő esetében 90 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe – vagyis nagyjából egy vidéki mozi normál jegyének áráért – szinte bárhová eljuthatnak az országban kötött pályán vagy a Volánbusszal.

"A vármegye és országbérlet bevezetése egy hétmérföldes lépés az egységes tarifaközösség felé, amellyel egyszerű, olcsó és korlátlan jegytermékkel hozzáférést biztosítunk a teljes magyar vasúti és autóbuszos hálózathoz" - emelte ki Pafféri Zoltán, a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója.

A tervek szerint a helyközi közlekedés mellett a helyi közlekedés irányába is bővítik majd a bérletkonstrukciót. Az egyeztetések már zajlanak a megyei jogú városokban, így Székesfehérváron is.

"Ha ezt össze tudjuk kapcsolni a helyi közlekedés tarifarandszerével és bérleteivel, akkor ez egy olyan szolgáltatás egységet jelenthet, ami valóban versenyképessé teheti a közösségi közlekedést. Városon és agglomeráción belül is. Magyarán össze tudja a helyi és helyközi közlekedést még inkább kapcsolni, ebbe mi nyitottak vagyunk!" - tette hozzá Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Május 1-jétől az ország- és vármegyebérletek értékesítése már a Volánbusz járatain és a BKK értékesítési pontjain is megindul. A MÁV-Volán-csoport arra kéri utasait, hogy böngésszék az orszagberlet.hu weboldalt, ezáltal felkészültebben dönthetnek, illetve a MÁV-appban, a pénztáraknál, automatáknál, a buszok fedélzetén is egyszerűbbé, gyorsabbá válik a bérletvásárlás.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek