10 hónapnál régebbi cikk

Barna, Béla és a város: a fehérvári The Last of Us
Barna, Béla és a város: a fehérvári The Last of Us

Ha nem tudnánk, hogy pár méterre ettől a területtől halad Székesfehérvár egyik legforgalmasabb útja, el sem hinnénk. Zombik és horror nélküli kirándulás Sóstón.

Madárcsicsergés, virágok, és zümmögő bogarak – időnként ki lehet fogni ilyen magányos pillanatokat is a Sóstón. Az egyik legnépszerűbb városhatáron belüli kirándulóhely ilyenkor leginkább egy David Attenborough természetfilmre emlékeztet, de manapság akár a nemrég befejeződött The Last of Us című posztapokaliptikus zombihorror-sorozat első évada is eszünkbe juthat a környékről.

Errefelé a fákon felfedezhetünk a sorozatbeli Cordyceps-re kísértetiesen hasonlító gombákat, ami után nem nehéz újabb hasonlóságokat találni: nyoma sincs a környéken az emberek létezésének, valószerűtlenül zöld és érintetlen minden, a földön tekergőző gyökerek akár a porban lapuló fertőzöttek is lehetnének. Ráadásul ha jókor megyünk, még a telihold is fokozza a hangulatot.

Barna és Béla ezen a héten a Székesfehérvár talán legszebb kirándulóhelyét járták és fotózták körbe:

Kapcsolódó
A 10 legcukibb fotó a fehérvári Sóstó lakóiról

Mindegy, hogy egészen apró denevér, fűben játszó hermelinkölyök vagy társaságot élvező széncinege, a székesfehérvári Sóstó tényleg tele van élettel. A természetvédelmi terület lakói pedig gyakran egészen szórakoztató arcukat mutatják.

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek