11 hónapnál régebbi cikk

Elkészültek a Hétbolha cserebere apróságai a Hetedhét Játékfesztiválra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Csordás Csilla
Elkészültek a Hétbolha cserebere apróságai a Hetedhét Játékfesztiválra

A játékcserebere alapját képező ugráló békákat, ölelős párnákat, mindent tudó varázspálcákat a Négykezes Kedd – Játékvarró Műhelyének ügyes kezű önkéntesei varrták.

Már csak néhány nap, és kezdődik Székesfehérvár legnagyobb és legnépszerűbb játékcserbere programja! Május 28-án, vasárnap 10 és 20 óra között a Hétbolha cégér alatt álló asztal bőséges kínálatot nyújt, így aprócskák és nagyobbacskák is kedvükre válogathatnak a játékok között.

Fizetőeszközül egy általuk hozott játék szolgál. Minden leadott játék gazdára talál, hiszen, akik részt vesznek a programban, nemcsak saját játéktárukat frissíthetik, hanem hozzájárulnak ahhoz is, hogy

az Igazgyöngy Alapítványon keresztül minél több gyermeknek legyen lehetősége társasjátékokkal, babákkal, plüssökkel, kirakókkal játszani. Itt az ideje hát körülnézni a gyerekszobában!

A régi, megunt, „kinőtt” játékok újra gazdára találnak, és senki nem távozik üres kézzel vasárnap. Ha valaki nem szeretne cserélni, akkor választhat egy kedves, puha textiljátékot, amit a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei készítettek saját kézzel és csupa szeretettel.

Kalmár Lászlóné Ilitől, a Négykezes Kedd egyik alapítója elmondta, a nagy sikernek köszönhetően hagyománnyá vált, hogy minden évben készül felhő-, korona-, szív-, csepp-, lepke-, kutya- és macskaalakú ölelős párna és ugráló béka.

Tehát a Játékműhelyben elkészültek a cserebere alapok, nincs más hátra, mint összekészíteni otthon a játékokat, eljönni május 28-án a Hetedhét Játékfesztiválra, és a Hétbolha aszatalánál, ahol az önkéntesekkel is találkozhatnak, beszélgethetnek a résztvevők.

A fehérvári gyerekek által leadott, összegyűlt játékokat idén az Igazgyöngy Alapítvány számára ajánlják fel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek