11 hónapnál régebbi cikk

A legenda folytatódik - idén is Fehérváron lesz a Gyulai Memorial!
·Sportatlétika·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A legenda folytatódik - idén is Fehérváron lesz a Gyulai Memorial!
·Sportatlétika·Utolsó frissítés: undefined

Bár tavaly hivatalosan elbúcsúztunk a versenytől, az atlétikai nagydíjak egyik legszínvonalasabbját mégis újra a Bregyóban rendezik. Az új budapesti atlétikai stadiont ugyanis az augusztusi világbajnokságra készítik fel.

Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok a 2023-as Gyulai István Memorialon! A július 18-án megrendezendő székesfehérvári viadal idén is a WA Continental Tour Gold sorozatának része.

A szervezők tájékoztatása szerint az idei évben is Székesfehérvár ad otthont az Atlétikai Magyar Nagydíjnak, hiszen a magyar atlétika érdeke, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a budapesti világbajnokságnak otthont adó Nemzeti Atlétikai Központ felkészítése, ezért döntöttek a Királyok Városa mellett, amikor 2023-ra kijelölték a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj helyszínét. 

A férfiaknál tíz, a nőknél pedig hét versenyszámban láthatják a nézők a világ legjobbjait. 

Dobókörbe lép két lengyel világklasszis kalapácsvető, Wojciech Nowicki és Paweł Fajdek. Előbbi a regnáló olimpiai bajnok, utóbbi pedig ötszörös világbajnok – többek között. Mindketten többször is megnyerték korábban a Gyulai Memorialt. Ugyanitt szurkolhatunk a vb-bronzérmes Halász Bencének, de a futószámok során Kozák Luca is rajthoz áll. Az Eb-ezüstérmes gátfutó, akit tavaly az Év Sportolónőjének választottak Magyarországon, várhatóan a világ legjobbjai ellen versenyezhet. 

A diszkoszvetők között a svédek olimpiai bajnoka, Daniel Ståhl, a szlovén világbajnok Kristjan Čeh, és a litván Európa-bajnok, Mykolas Alekna bizonyíthatja, hogy jó formában van a világbajnokság előtt. A szervezők információi szerint további két olimpiai bajnok részvétele is biztos: Emmanuel Korir (Kenya, 800 m) és Miltiadis Tentoglou (Görögország, távolugrás). Ők először versenyeznek a Gyulai Memorialon. 

A versenyszámok: 

Férfiak: 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 110 m gát, 3000 m akadály, távolugrás, kalapácsvetés, súlylökés, diszkoszvetés.
Nők: 100 m, 200 m, 400 m, 100 m gát , 400 m gát, 3000 m akadály, távolugrás.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek