11 hónapnál régebbi cikk

Több százan futottak a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Több százan futottak a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyen

A tiszta Székesfehérvárért és egészségükért futottak amatőrök és profik a pünkösdhétfői TESZ-futáson.

A rajt előtt a tizenkettedik TESZ-futás résztvevőit Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, aki kiemelte, a versenyzők teljesítménye üzenetértékű, hiszen nem csak az egészségükért, de a környezetükért is tesznek. A verseny 2023-ban is több száz embert mozgatott meg, és az idei év sem múlhatott el a Depónia-futás nélkül, amire mindenki egy összetaposott PET-palackkal nevezhetett be. 

A TESZ a Depónia-futás 1,6 kilométeres távján kívül 4,8 és 11 kilométeren kínált kihívást az egyéniben, valamint váltóban elinduló futóknak. Az egyéni futókon kívül pedig a város számos cége és civil szervezete is képviseltette magát: többek között a Depónia Nonprofit Kft. és SZÉPHŐ Zrt., valamint a Szent István Király Múzeum is népes csapattal érkezett a megmérettetésre.

Idén is a már jól ismert útvonalon, a Várkörút és a Rákóczi út Skála előtti szakaszán haladtak végig az indulók a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futáson, amely több mint egy évtizedes indulásakor a környezetvédelmet és az egészségmegőrzést tűzte ki célul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek