10 hónapnál régebbi cikk

Rendőrök elől menekülés, piros lámpán átszáguldás forgalomból kivont motorral - erős napot zárt a fehérvári férfi
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/PoliceHungary
Rendőrök elől menekülés, piros lámpán átszáguldás forgalomból kivont motorral - erős napot zárt a fehérvári férfi

Szabálysértés után nem állt meg a fehérvári motoros a rendőröknek, inkább menekülni kezdett, nem véletlenül.

Nem tett eleget a „kötelező haladási irány jobbra” közúti jelzőtábla utasításának egy motoros 2023. május 29-én kora délután Székesfehérváron, a Palotai úton, és a Mészöly Géza utcai kereszteződésben egyenesen továbbhaladt az Új Csóri úti körforgalom irányába - így kezdődött a fehérvári férfi kalandja, de egyszerű szabálysértésből komolyabb történet kerekedett. A police.hu azt írja, a szabálysértésen tetten ért járművezető ezt követően a rendőri felszólításnak sem volt hajlandó engedelmeskedni, ezért őt a járőrök megkülönböztető fény és hangjelzéssel követni kezdték.

A motorkerékpáros a Szent Flórián körúton, később a Berényi úton a városból kifelé tartott, majd visszafordult, és az egyenruhások a Csalai út – Nagyszombati út kereszteződésénél állították meg biztonságosan.

A rendőri ellenőrzést során az 54 éves székesfehérvári vezető együttműködő volt, és elismerte a szabálysértések miatti felelősségét. Az intézkedés alkalmával az is megállapítást nyert, miszerint a motor alvázszáma és az ahhoz tartozó hatósági jelzés nem egyezett, továbbá a járművet - amelynek hatósági engedélyébe bejegyzett műszaki érvényességi ideje egy éve lejárt – a közúti forgalomból korábban kivonták. 

A szabálysértéseket halmozó férfival szemben a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek, míg az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrségre előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek