10 hónapnál régebbi cikk

Indulhat a fürdőszezon - minden strandon megfelelő a víz minősége a Velencei-tónál
Fehérvár Médiacentrum fotója
velenceivizivar.hu
Indulhat a fürdőszezon - minden strandon megfelelő a víz minősége a Velencei-tónál

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Közegészségügyi Laboratóriumi és Módszertani Főosztálya május 22-én vett mintákat a Velencei-tóból. A friss eredmények azt mutatják, fürdésre minden strandon alkalmas a vízminőség.

A szakemberek sehol nem találtak kifogásolt vízminőségi eredményeket, minden strandon megfelelő a vízminőség. A természetes fürdővizek értékelése a 78/2008. (IV. 3.) Kormányrendelet előírásai szerint történik. Az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok a fürdővizeket a fürdési idény megkezdése előtt, majd a szezon ideje alatt havonta mintázzák.

Attól függően, hogy ezek a vizsgált baktériumok milyen mennyiségben vannak jelen, az adott vízminta a „megfelelő” vagy a „nem megfelelő” kategóriába sorolható.


Az éves értékelés a legutolsó négy fürdési idény összesített eredményei alapján, statisztikai módszerrel állapítható meg, és ez alapján a fürdővizek „kiváló”, „jó”, „tűrhető” vagy „kifogásolt” minősítést kaphatnak. Amennyiben nincs kellő számú minta (pl. mert a fürdőhely újonnan létesült, vagy elmaradtak mintavételek), a fürdővíz a térképen "nem minősíthető" megjegyzéssel szerepel.

E tekintetben Agárdon Park Strand Kemping kiváló, a VVSI strandja tűrhető, a Napsugár strand jó minősítést kapott, míg Gárdonyban a Tini Strand tűrhető, a Sirály Strand, a Panoráma partszakasz jó, a velencefürdői Tó-Party Rendezvénystrand és a Keleti Strand minőségét jóra értékelték. Velencén a szálloda strandja és a Drótszamár Kemping jó, a korzó, a Tóbíró Strand és az Északi Strand kiváló minőségű. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek