11 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári rendőrök fogták el a szerb embercsempészt, öt évet kapott
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvári rendőrök fogták el a szerb embercsempészt, öt évet kapott

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság elítélte azt az embercsempészt, aki 14 migránst próbált meg Ausztriába szállítani.

A vádirati tényállása szerint a szerb férfi 2022. május 30-án reggel 6.00 óra körüli időben a magyar-szerb határ közelében egy erdős területen vett fel 14, magát egyiptominak illetve pakisztáninak valló állampolgárt egy kitehergépkocsi rakterébe azért, hogy őket az osztrák-magyar határ közelébe szállítsa.

A kistehergépkocsi személyszállításra nem, csak teherszállításra volt csak alkalmas, mivel rakterének szellőzése nem volt biztosított.

A vádlott által felvett 14 személy a földön fekve helyezkedett el a több órás utazás alatt.

A szerb férfi gépkocsiját 2022. május 30-án 9.20 órakor vonták intézkedés alá a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei, és ennek során a vádlott cselekményét leleplezték. A szerb embercsempész Magyarországon jogellenesen tartózkodó személyeket segített az államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépésében azzal, hogy őket Ausztriába kívánta szállítani.

A vádlott cselekménye minősített embercsempészés megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés. A bíróság a vádlottat a Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján bűnösnek mondta ki, őt 5 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek