9 hónapnál régebbi cikk

Megszólalt a Vidi-tulajdonos: a bajnoki cím nem lehet cél, a várossal egyeztetnek
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fehervarfc.hu
Megszólalt a Vidi-tulajdonos: a bajnoki cím nem lehet cél, a várossal egyeztetnek
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Ritkán ad interjút Garancsi István, de most az immár Fehérvár FC-nek nevezett klub honlapján megtette. A tulajdonos elmondta, a MOL után nincs másik nagy szponzor, a polgármesterrel folytatott egyeztetésen pedig az utánpótlás és a stadion üzemeltetése is téma volt.

Jelentős változások előtt áll a klub - ez a címe és a fő mondandója is a fehervarfc.hu-n megjelent interjúnak, melyben a június végével főszponzorát vesztő és Mol nélkül már Fehérvár FC-nek nevezett klub tulajdonosa beszél az új helyzetről. Garancsi István megköszönte az eddigi névadó főszponzor 13 éves támogatását, mondván: „A támogatásuk nélkül nem érhettük volna el azokat a felejthetetlen sikereket, amelyekre az elmúlt bő egy évtizedben büszkék lehettünk”.

A korábbi háromszoros bajnok, kupagyőztes, kétszeres Európa-liga főtáblás Fehérvár új korszaka az interjú alapján nem kecsegtet hasonló sikerekkel. Garancsi szerint észszerűsítik a működést, ez nyilvánvalóan a költségek lefaragását jelenti. Fiatal magyar játékosok és saját nevelésű labdarúgók beépítése a cél, az eddig kiemelkedően magas fizetésért játszók közül többen már távoztak. A jövőben az új célokhoz igazítják a fizetési korlátot. Garancsi nem kertel, amikor ezekről a célokról van szó:

Ebben az új helyzetben sajnos nem álmodhatunk bajnoki címről, de még a dobogóról sem.

Sem a stadion, sem a csapat nevéhez egyelőre nem kapcsolódhat új szponzor, mert ilyen nagyságrendű nincs a láthatáron. Végül szó esik a Cser-Palkovics András polgármesterrel folytatott megbeszélésről, amelyen a tulajdonos szerint

„Egy olyan együttműködési lehetőséget vázoltunk fel, amelyben az önkormányzat támogatást nyújtana a klub utánpótlásának, és a stadion működtetését is új alapokra helyeznénk.”

A megbeszélés „konstruktív és előremutató volt” Garancsi szerint. A klub és a város között eddig meglévő távolság csökkenhet, mindkét fél átérzi, hogy a csapat sikeressége közös felelősségük. Konkrétumok az együttműködésről még nincsenek.

FRISSÍTÉS, 2023.07.03., 21:18: Hétfő este Székesfehérvár Önkormányzata egy posztban megerősítette, hogy a klub együttműködési szándékát érzékelve „a város kész pénzügyi segítséget nyújtani az utánpótlás fenntartásához, valamint újragondolni a stadion működtetésének keretrendszerét is”. Ezek mértékéről a közgyűlés dönthet az ősz folyamán. 

Hozzátették: „az önkormányzat továbbra sem tud anyagi támogatást nyújtani a profi csapat működtetéséhez, azt a klub tulajdonosa és szponzorai kell hogy finanszírozzák”.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek