11 hónapnál régebbi cikk

Egyre népszerűbbek a fehérvári egyetemek, jóval több fiatal jelentkezett idén, mint eddig
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Egyre népszerűbbek a fehérvári egyetemek, jóval több fiatal jelentkezett idén, mint eddig

„Ez a város mindig az otthonotok lesz!” - üzeni Cser-Palkovics András polgármester a fehérvári egyetemeken továbbtanulóknak

Mint azt megírtuk, tegnap este nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, és ezzel minden jelentkező számára eldőlt, hogy sikerült-e bekerülnie az általa megjelölt egyetemre, főiskolára. Sőt, arról is beszámoltunk, mennyi pont kellett ahhoz, hogy a fehérvári egyetemekre bekerüljenek.

A kihirdetett adatok alapján az is jól látható, hogy a továbbtanulók közül jóval többen választottak fehérvári képzéseket az Óbudai Egyetemen és a Kodolányi János Egyetemen is – nappali vagy levelező, illetve alap- vagy mesterszakon összességében –, mint a korábbi időszakban.

Az Óbudai Egyetem fehérvári képzési helyén a hagyományos műszaki alap- és mesterképzések mellett újonnan elindul a gazdálkodás és menedzsment alapszak is, mindezeken összesen 353 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől.

A Kodolányi János Egyetemen a tavalyihoz hasonlóan a kommunikáció- és médiatudomány, a gazdálkodás és menedzsment, a turizmus és vendéglátás, az emberi erőforrások, valamint a nemzetközi tanulmányok voltak a legnépszerűbbek. A következő tanévben több mint 1000 fő kezdheti meg tanulmányait az intézményben alap- és mesterképzéseken, valamint felsőoktatási szakképzéseken Székesfehérváron, Budapesten és Orosházán.

A Kodolányi János Egyetem Székesfehérváron meghirdetett alapképzéseinél költségtérítéses nappali képzésben a gazdálkodás és menedzsment szakhoz kellett a legtöbb pont (244), míg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán meghirdetett alapképzéseknél az államilag finanszírozott nappali tagozatos képzésben a műszaki menedzser szakon volt a legmagasabb a ponthatár, mintegy 348 ponttal.

Az ÓE Alba Regia Műszaki Karán meghirdetett alap- és mesterszakokat a tavalyi 237 helyett most 292 diák választotta, ők nappali, illetve levelező tagozaton kezdik meg szeptembertől egyetemi tanulmányaikat. Az idei felvételiben először jelent meg az ÓE Keleti Károly Gazdasági Karán belül a fehérvári képzési helyszínnel induló gazdálkodás és menedzsment alapszak, ezt nappalin és levelező tagozaton több mint 60-an választották.

A Kodolányi János Egyetem esetében a székesfehérvári képzési helyszínnel induló szakokon az eddigi hallgatói létszámhoz képest összesen 3,5-szer többen kezdhetik meg tanulmányaikat a 2023-24-es tanévben.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán köszöntötte a továbbtanuló fiatalokat. Reményét fejezte ki, hogy mindenki bejutott azokra az egyetemi képzésekre, melyeket igazán szeretett volna. Külön is üdvözölte a fehérvári szakokra felvételt nyert hallgatókat, biztosítva őket arról: „Ez a város mindig az otthonotok lesz!”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek