Duális Információs nap az Óbudai Egyetemen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Duális Információs nap az Óbudai Egyetemen

Duális információs napot és állásbörzét rendeztek csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az intézmény duális vállalati partnerei közül számos cég mutatta be gyakorlati képzési kínálatát a leendő egyetemistáknak.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán és a Keleti Károly Gazdasági Karon az elméleti és a gyakorlati oktatást ötvöző képzési formát kínálnak a hallgatóknak, jelenleg több mint 50 céges partnerrel működnek együtt. A megnyitón Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte, hogy országos szinten is egyedülálló az a partnerség, ami az itt működő vállalatok, az egyetem és a város között kialakult.

Az eseményen Gulácsi László, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese arról is szólt, hogy az Óbudai Egyetem a közép-kelet európai régióban évek óta a legjobb tudományos minősítéssel rendelkező egyetem. Hozzátette, hogy a címet nehéz volt megszerezni és szeretnék megőrizni a következő években is.

A duális gyakornokok hallgatói juttatása a teljes tanévben a minimálbér 65%-a, ez 2024-ben mintegy 173 420 forintot jelent. A szorgalmi időszakban a vállalati napok száma egy nap. A hallgatóknak évente 20 nap szabadság jár és a vizsgákra is el kell engedniük őket a partnercégeknek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek