7 hónapnál régebbi cikk

A víz bajnokai Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Halász István
A víz bajnokai Székesfehérváron

A víz bajnokai címmel rendezték meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán azt a portré beszélgetést, amelynek vendége két olimpiai bajnok vízisport legenda, Gergely István vízilabdázó és Milák Kristóf úszók voltak.

Az Óbudai Egyetem székesfehérvári intézményében is megrendezték a Kutatók Éjszakája programsorozatot. A megnyitón Györök György az Alba Regia Műszaki Kar dékánjaként megerősítette, az egyetem folyamatos fejlődésének záloga, hogy ma már a V-4 országok legjobb egyeteme az Óbudai. Cser-Palkovics András polgármester örömének adott hangot, hogy az egyetem sokat tesz a város imázsáért is, és megköszönte Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázónak, a Honvéd Egyesület elnökének, és Milák Kristóf olimpiai, világ és Európa bajnok úszónak, hogy példájukkal népszerűsítik az egyetemet és a várost.

„A tanulás és a sport, majd később a munka és a sport összehangolható. Ha ez ilyen magas szinten - aminél nincs is magasabb - összehangolható, akkor egészen biztos, hogy nekünk, akik az egészségünkért sportolunk, csak a saját döntésünkön múlik ezt megtenni” - hangsúlyozta a polgármester. 

Milák Kristóf a sajtótájékoztatón jelentette be: a jövőben az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán folytatja tanulmányait, és székesfehérvári polgárként a város és az egyetem vezetésével is együttműködik majd. 

„Ez nem sportágspecifikus, hanem sportolói kérdés: az egész sportéletben meghatározó dolog, hogy a sportoló, miután elérte azt az életkort amikor nem érzi úgy magát, mint előtte, és nem érzi jól magát abban a közegben, abban a sportban, amiben az előtte lévő években készült, akkor el kell gondolkodni azon, hogy a magánszférában miként tud hatékony és hasznos szereplő lenni, és ennek tudatában kell készülnie a sport mellett. Ezért gondolom fontosnak az edukatív fejlesztést, és nem mellesleg az én személyes tapasztalatom az, hogy ez is kell ahhoz, hogy legyen egy egészséges mentális állapot a sport mellett” - hangsúlyozta Milák Kristóf.

Gergely István, aki kettős minőségében, vagyis olimpiai bajnok vízilabdázóként és a Honvéd Sport Egyesület ügyvezető elnökeként vett részt a kerekasztal beszélgetésen nem titkolta, nagyon sokat számít, hogy a sportoló olyan jövőképet és célt tűzzön ki maga elé, ami adott esetben átsegíti a nehéz időszakon is.

 

 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek